Dermalogica Gentle Cream Exfoliant

Jakten på perfekta hudvårdsprodukter verkar vara evig, det är alltid någonting som gör att produkten inte riktigt är the one. Men efter att ha letat ett bra tag har vi åtminstone hittat en grymt bra exfoliering, nämligen Gentle Cream Exfoliant från Dermalogica. Så här beskrivs den på Dermalogicas svenska hemsida

Tio minuter med denna peelingmask gör huden avsevärt lenare! Ett treuddat komplex av mjölksyra, salicylsyra och fruktenzymer avlägsnar döda hudceller och stimulerar cellförnyelse vilket ger en spänstigare, slätare hy.

  • Förbättrar hudstrukturen effektivt utan att irritera huden.
  • Ökar hudens förmåga att binda fukt.
  • Exfolierande komplex löser upp döda hudceller, rengör folliklarna samt stimulerar cellförnyelse och NMF-produktion i huden.

Huvudingredienser: Mjölksyra, salicylsyra, farmaceutisk svavel, bromelain, papin, lavendel, aloe verka och röd solhatt.


Peelingen ska användas 1-2 gånger i veckan, men själva kör vi en gång per vecka, eftersom för mycket exfoliering inte känns helt bra för det lilla nyllet. Gentle Cream Exfoliant är anpassad för alla hudtyper och håller verkligen vad den lovar, huden känns babylen och får en helt ny lyster. Huden tar också åt sig fukt bättre efteråt eftersom man har rensat bort döda hudceller. Det känns faktiskt också som att peelingen håller breakouts och annat otrevligt under någorlunda kontroll, woho! Faktum är att man riktigt längtar efter den dagen i veckan då det är dags för exfoliering …

Men vi blev dock lite fundersamma över att den rengör folliklarna, med tanke på att dessa sitter i äggstockarna. Men det finns tydligen även någon form av follikel i porerna som har med talgproduktionen att göra. Den som namngav olika saker i kroppen borde varit lite mer uppfinningsrik … Men med andra ord gör peelingen alltså rent porerna grundligt, och det är ju toppen!

Allas hud fungerar ju olika och därför är det bra om man kan testa Dermalogicas produkter innan man köper, eftersom de innehåller verksamma ämnen som vissa kan reagera på. Har man nära till en Dermalogica-disk så kan man gå och be om prover. Större Åhléns har egna Dermalogica-diskar, men märket finns även hos utvalda Kicksbutiker och i många skönhetssalonger runt om i landet.

Betyg? 4/5
Pris? Ungefär 270 kronor om man beställer från Jersey Beauty, priset är inklusive frakt och man slipper tull och moms då man handlar från Storbritannien.
Var? Jersey Beauty om man vill komma billigt undan, annars har diverse butiker Dermalogica om man vill köpa på plats – till exempel Åhléns och NK.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.