Maxat med fransar

MaxFactors mascara Masterpiece Max är visserligen old news, men jag vill ändå yttra en hyllning till Masterpiece-mascarorna, både originalet och denna maxade variant. Therése har tidigare skrivit om originalet i vattenfast form. Mascarorna i Masterpiece-serien ger mig precis allt jag vill ha i en mascara. En gummiborste som är lagom tät, ett klumpfritt resultat och snygga fransar! Jag har en förkärlek för just gummiapplikator när det gäller mascara, jag tycker resultatet blir jämnare och mindre klumpigt. Dessutom har jag personligen lättare för att komma åt de kortare fransarna med dessa. Varje lager blir lagom tjock vilket gör att man helt fritt kan välja mellan en naturligare vardagslook, eller köra på lite fler lager för mer dramatisk effekt och volym. Med andra ord funkar Masterpiece perfekt som både vardags- och partajmascara!

Jag vet inte om jag tycker att Masterpiece Max ger så mycket mer volym än originalet, den enda egentliga skillnaden är att borsten är lite tätare. Däremot tror jag Max-varianten innehåller en större mängd mascara, om man känner för att vara ekonomisk. Vilket jag definitivt gör för tillfället, studentliv är inte ett rikemansliv direkt. Men jag gillar nog originalar’n bäst, han ger en perfekt balans mellan volym och längd helt enkelt. Eller så är det bara som så att jag gillar den guldiga hylsan bättre …

Med tanke på att jag redan från början har naturligt böjda och rätt mörka fransar, så kan jag inte motivera mig själv att betala en massa pengar för att just mascara. Jag kan inte tänka mig att betala över tvåhundra för en produkt som jag har i knappt tre månader, när det finns så många bra i budgetklassen. Så Max Factor har verkligen lyckats snärja mig när det gäller budgetmascaror, jag gillar även deras False Lash Effect jättemycket som ni kan se in action här.

På bilden har jag två lager på övre fransraden, vilket räcker gott och väl till vardags. På undre fransraden tar jag alltid bara ett lager, annars blir det lätt lite ”dock-effekt” i mitt fall. Mitt lilla hål mitt i fransraden beror på en elak vattenkoppa jag fick precis där när jag var ett år gammal, den ville helt enkelt inte att jag skulle ha ögonfransar just där. That’s life.

Vilken är er absoluta favoritmascara? Kör ni budget eller lyxar ni till det?


Pris? Cirka 170 kronor till ordinarie pris, men de är ofta på kampanj för cirka 140 kronor.
Var? Kicks, Åhléns

6 Kommentarer

 • Olivia Lindström skriver:

  >Haha, va sött med vattenkoppan! Det är sådana saker som gör dig unik! Härligt!

 • SminkJante skriver:

  >Min favorit mascara är Maybellines Define-a-lash volume. Jag hittar ingen billig eller dyr som är bättre än den.

 • Kabuki skriver:

  >Underbart läckert foto på ditt öga! "Vattkoppshålet" tänker man inte på.
  Kram, kram!

 • Heartcore skriver:

  >Olivia: Så sant så, tänk vad tråkigt världen hade varit om alla satt på en likadan story som jag :)

  SminkJante: Det är så underbart när man hittar riktiga budget-favoriter, jag har varit nyfiken på den ett bra tag faktiskt! Kanske dags att testa, men jag kommer troligtvis sakna min Masterpiece i så fall …

  Kabuki: Tackar tackar, ibland får man vara lite artsy! Nog mest jag som tänker på det :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.