VICHY: deodoranten som håller (i vått och) torrt

Precis som många andra skönhetsbloggerskor älskar jag Vichys Antiperspirant Deodorant Roll-On 48H. Den hyllades lite överallt för ett år sedan ungefär och numer är den min trogna favorit. Just nu säljs den i lite extra förmånligt duopack igen så jag tänkte upplysa er som missat detta mirakel. Och killar (jag vet att ni är några stycken), deon finns i herrdoft också.

Nu ska det sägas att jag sällan blir svettig och att det aldrig är ett problem för mig. Men till och med efter de mest svettiga spelningar där det ångar om hela publiken känner jag mig fräsch, det vill inte säga lite! Förpackningen utlovar en hållbarhet på upp till 48 timmar och för mig är det nemas problemas. Skillnaden mellan en vanlig deodorant och en antiperspirant, som den här från Vichy, är att en deodorant endast neutraliserar dofter medan en antiperspirant faktiskt minskar svettningar genom att ”täppa till” svettkörtlarna. Det är aliminumklorid som har denna effekten i antiperspiranter, ett ganska starkt ämne, och därför är det bra att inte använda deon oftare än vad man behöver. Jag låter det gå 48 timmar mellan gångerna.

Det jag gillar bäst med Vichys deo är att den doftar gott och fräscht, men inte för mycket. Ni har väl alla upplevt den klassiska deodoften som gärna smyger sig fram så fort man blir tillräckligt varm? Ingen hit tycker jag och den slipper man definitivt med Vichys variant. Dessutom är deon snäll mot armhålarna även när de är alldeles nyrakade och svider inte. Allt man kan önska av en deo helt enkelt!

 

Enda nackdelen är väl att deon är lite pricey. Men jag har upptäckt att det lönar sig i längden för mig. Tidigare bytte jag deo titt som tätt eftersom jag tröttnade på doften och det var ofta jag inte använde upp gamla. Men nu har Vichy envälde i badrumsskåpet istället för tre som jag tycker är halvdana.


Pris? Just nu säljs deon även i tvåpack för 149 kronor. Men går givetvis att köpa separat också då den kostar 95 kronor styck.
Var? Apoteket

13 Kommentarer

 • Fröken Frodig skriver:

  >Klev in på Apoteket tidigare idag och detta erbjudandet var det första jag såg! Slog till, eftersom jag har läst så mycket gott om denna deo. Tyckte den var lite dyr innan, men två för 149 pix kändes ok, speciellt när jag pillat på den både en och två gånger och ångrat mej. Så nu är det upp till bevis! Gillar jag den inte kan jag ju alltid ge bort den andra.

 • Tina (Beleza) skriver:

  >Men se där… en deo jag inte har provat. Får nog bli en sån när min nuvarande är slut, trots lite väl högt pris.

 • Sofia (heartcore) skriver:

  >Attans, nu vill Ia osså ha ny deo! Jag skulle ju bara köpa julklappar den här månaden … Rubriken är fortfarande hysteriskt bra haha

 • Anonymous skriver:

  >Denna deodorant måste jag också prova, trots att männen är som galna i mig redan =)

  Marilyn Monroe

 • Des skriver:

  >Tack för tipset, jag behöver fylla på deolagret!

 • Heartcore skriver:

  >Fröken Frodig: Jag slår också till när den säljs i tvåpack, annars tycker jag den är väl pricey för en deo. Hoppas du gillar den :)

  Tina: För mig är den värd det höga priset, hoppas du gillar om du slår till.

  Ia: Vi har så bra inflytande på varandra, hihi.

  "Marilyn": Det kan jag tänka mig ;)

  Des: Super att passa på nu.

 • amanda skriver:

  >ja den är verkligen toppen! dock tycker jag effekten kan försvinna efter nån flaska. men då kan man ta en vecka med en annan deo så är den back on track igen. och jag som har ganska rejäla svettningar då och då kan intyga att den är perfekt hela dagen igenom.

 • Heartcore skriver:

  >amanda: Vad kul att den funkar bra för dig också! Upplever också att vissa produkter kan avta lite i effekt när man använt de under en lång period, men en paus som du säger brukar återställa allt :)

 • Carin skriver:

  >Jag har använt den sedan i våras och tycker att den är super! Lite dyr men jag tycker det är värt pengarna att slippa deodoften, som du beskriver så väl. Hade också bestämt mig för att bara köpa julklappar denna månaden men det här var ju ett riktigt bra erbjudande, speciellt när min nuvarande börjar att ta slut.

 • Heartcore skriver:

  >Carin: Tycker också det är värt pengarna just för doftens skull :) Och om man ändå gillar deon är det ju bra att slå till just nu. Antingen dela med någon annan eller så har man deo för ett bra tag framöver.

 • SaintBella skriver:

  >Vanligtvis skulle jag nog aldrig köpa en så pass dyr deo, jag är ju trots allt budgetbloggare, hihi :)
  Men efter alla lovord blir det nog ett dubbelpack i alla fall!

 • Heartcore skriver:

  >SaintBella: Deo är ju inte det roligaste att lägga slantar på, men den här håller verkligen vad den lovar :)

 • Omygloss skriver:

  Klarar verkligen inte doften, den luktar ju axe. Undrar hur herrdoften är :P

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.