>Bortglömd Londonshopping

>

Jag kom på att jag hade lovat att visa upp vad jag fick med mig hem från min senaste Londonresa som inte var i sminkväg, det har jag ju redan visat upp här. Eftersom det var några veckor sedan finns det viss risk att jag har glömt bort något av det jag köpte, men bilden ger i alla fall ett litet smakprov.
Primark kan vara helvetet på jorden (tänk hysteriska människor på mellandagsrea i Ullared), men samtidigt går det inte förneka att man kan göra världens fynd så det är absolut värt ett besök. Om man är där relativt tidigt, gärna på en veckodag, behöver det inte vara så illa. Eftersom provrummen ibland kan kännas hopplösa att nå fram till körde jag på mycket basic kläder som inte behöver provas, som lite underkläder, nattlinnen, sockar och annat som inte var så kul att ha med på bild. På bilden finns en jeansskjorta, jeggings, linnen och solglasögonen som jag fick med mig från Primark. Allt för några ynka pund styck. 

Just linnena blev mina favoriter. Skön kvalité i 100 % bommull, ganska djup V-ringning och söta pärlemorsknappar som detalj. Och det för två pund, fynd! Jättebra basplagg att ha i garderoben. Just märket Atmosphere kan vara värt att hålla ögonen öppna efter på Primark.

Jag tog Sofias råd och besökte Neal Street i närheten av Convent Garden där det finns en massa små sneakersbutiker. Eftersom jag har Englands vanligaste skostorlek (39) kunde jag ganska snabbt glömma att hitta några limited edition Converse som passade mig, men ett par klassiska Vans är inte fel det heller. Speciellt inte när det är nästan halva priset jämfört med på hemmaplan.

Vet inte om ni tycker det är too much information att se två BH’s som jag köpte, men måste bara tipsa om underklädeskedjan La Senza – Storbritanniens motsvarighet till Victoria’s Secret. BH-modellen jag köpte är mer eller mindre en kopia av Embrace Wave från Victoria’s Secret. Superskön och gjord i ett stycke utan några skavande sömmar. Kul med mönstret på insidan också! Här finns mycket söta underkläder till ett överkomligt pris, ofta med ”tag 3 betala för 2”-erbjudanden.
Close-up på örhängena föreställande änglavingar med lite blingade stenar på, bara för att jag gillar dem så. På den översta bilden finns också en liten hjärtformad spegel med Union Jack på, en sådan köpte jag med till Sofia också. Så man kan ha en liten reminder om vår favoritstad i väskan.
Brukar ni försöka fynda något speciellt när ni är utomlands? Som ni märker finns det en anledning till varför Heartcore är en skönhetsblogg, just skönhetspryttlar är det jag tycker är roligast att köpa på mig utomlands. Annars brukar smycken och accessoarer vara favoriter att spana in.

post signature

9 Kommentarer

 • Viola, Killer Colours skriver:

  >Vad fint, älskar örhängena!

  Jag brukar, nörd som jag är, alltid ha ett extra öga för ovanliga hudvårds- och sminkmärken. Sällskapet får ofta stå och dra mig i armarna när jag raddar igenom innehållsförteckningar.. ;)

 • Camilla skriver:

  >Älskar också örhängena! I vilken affär hittade du dom? Kul att se vad som shoppats även om det inte är smink! Alltid får man något tips :-) Jag brukar också fynda på Primark när jag är i Nottingham (min kille kommer därifrån)som är lite lugnare än London butiken som tur är.Priserna är helt otroliga och det finns så mkt snyggt!

 • Anonymous skriver:

  >Atmosphere är ju deras eget märke, och allt i butiken som inte är denim, sport eller underkläder. :)

 • Des skriver:

  >Converse har en egen butik på Carnaby Street, kolla där nästa gång du är i London! Jag hittade ett par skitcoola trainers i rött med dragkedjor som jag aldrig har sett i Sverige, plus att det är typ halva priset mot hemma… Primark klarar jag av i max 30 minuter, sen måste jag ut. Älskade dock Primark när jag var i Glasgow – mycket mindre folk, inga kläder på golvet, och gullig personal som kallar en för "hen". <3

 • bella skriver:

  >Örhängena va fantastiska!

 • Maja skriver:

  >Jag har ett halsband med en sån där vinge på :D
  Btw, eran blogg är bäst! Har följt den dagligen i över ett år nu ;)

 • Världens bästa Nina skriver:

  >Vad skönt. Då vet jag en stad med bra shopping i alla fall. Prag var då verkligen inte bra på det. :(

 • Heartcore skriver:

  >Viola: Love 'em! Och jag är precis lika nördig själv ;)

  Camilla: En klädaffär, tyvärr kommer jag inte ihåg vilken. Men jag har ett par likadana fast mindre från Gina Tricot. Skulle vilja botanisera i en liten mindre Primark utan allt folk, låter toppen.

  Anonym: Det hade jag ingen aning om, bra att veta! Fast fick med mig några vanliga linnen hem som inte var Atmosphere, kanske gick under Denim eller Sport i alla fall.

  Des: Måste spanas in, tack för tipset! Trodde inte det var så billigt i Converse's egna butik också. Åh, Primark i en mindre stad låter inte fel.

  bella: Mina nya favoriter :)

  Maja: Snyggt! Och tack snälla, värmer verkligen att höra :)

 • Heartcore skriver:

  >Nina: Trist att shoppingen i Prag inte var någon höjdare, men har alltid velat åka dit eftersom det verkar så mysigt. Men om det är shopping du är ute efter lär inte London göra dig besviken :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.