>Välbehövligt klipp

>

Just nu är allt lite upp och ner för oss, men mitt i all stress så bokade jag in ett besök hos frisören. Det blev ingen dramatisk förändring, men en välbehövlig sådan. 
På bilden till vänster är mitt hår helt ostylat, det är bara nytvättat och har sedan fått självtorka ett tag innan jag blåste det sista torrt (det tar nämligen en smärre evighet att få mitt hår torrt). Bilden till höger är tagen efter klippningen där de slitna topparna försvann. Jag bad om att få en ”helare” frisyr eftersom jag tyckte håret var väl v-format där bak. Så de längsta längderna är borta nu, men jag tycker det är snyggare när längderna är jämnare och inte så tunna längst ner. Men jag behöll det uppklippta som ni kanske ser, då kan jag få fram mina vågor i håret om jag vill. Fast på bilden har håret blivit slätfönat med en paddelborste.
Jag fick en fråga om min hårfärg alldeles nyligen så tänkte berätta hur det ligger till med den. Just nu har jag inte någon färg eller toning i, däremot har jag kvar lite ljusare slingor som jag gjorde för något år sedan. Som en del av er kanske vet hade jag svart hår under många år och det tog lång tid att få ur all färg, därför var mina toppar lite ”grådassiga” ett bra tag. För att ljusa upp intrycket gjorde jag alltså lite slingor. Men nu finns det inga rester av det mörka kvar. Jag har naturligt ganska många nyanser i mitt hår, men nu är de ljusare lite överrepresenterade efter slingningen. Till hösten tänker jag nog lägga i någon röd ton för att mörka ner slingorna. 
I vintras testade jag på en riktigt eldröd toning, kika här om ni vill se hur det såg ut.

Hur ofta brukar ni klippa er? Jag måste bli bättre på att gå mer regelbundet för att hålla håret friskt och fräscht. Vill man spara ut sitt hår är det viktigt att klippa sig hyfsat ofta eftersom en kluven topp fortsätter att klyva sig tills den klipps av. Annars ser håret fort risigt ut.

post signature

17 Kommentarer

 • makeuponista skriver:

  >Vilken fint hår du har! Jag klipper mig alldeles för sällan, kanske två gånger per år ;)

 • Honi skriver:

  >Jag klipper mig en gång om året hos frisör och trimmar sidluggen då och då (Ungefär var fjärde månad). Mitt hår håller sig fint även om jag inte klipper det då jag varken färgar, bleker eller använder platttång mycket :)

 • Anonymous skriver:

  >Ser bra ut :)

 • Sara skriver:

  >Wow, vad fint hår du har!! Jag går till frissan var 10:e vecka för att toppa håret och fylla i utväxten. Varannan gång lyxar jag till det med slingor.

 • Lina skriver:

  >Vad fint hår du har, rött är så fint tycker jag! =D

 • Des skriver:

  >Lovely! :-)

 • Gabriella skriver:

  >Oj, vilket tjockt hår du har! Jag har nog ungefär lika långt hår som du som jag funderar på att klippa av ordentlig på måndag då jag har tid hos frisören, mitt ser lite tunt och stripigt ut i längderna. Annars är jag dålig på att klippa mig, jag tror de flesta av oss med riktigt långt hår är det av någon anledning…

 • Hannele - Snart 2barnsmamma skriver:

  >Svar:
  Ah men tack för tipset ^^, hihi..

 • carmen skriver:

  >jättefin man! det blev mycket bättre nu när det inte var lika V-format, ser mer ut som en helhet. för något år sen fick jag mitt uppklippt på fel sätt och då blev längderna jättelånga och det uppklippta passade inte ihop, såg konstigt ut.

  klipper mig ganska ofta, säg 5 gngr om året. har lockigt tjockt och långt hår så det måste klippas upp och tunnas ut om det ska bete sig någerlunda.

 • Maja skriver:

  >Såg inte din kommentar om när jag sjöng "I'm yours" förrns nu ;p
  Jag ville bara säga tack så jättemycket! Det glädjer mig så att få höra det, och särskilt från nån som du, ni är ju typ kända! ;) Eran blogg äger verkligen! Jag brukar följa den varje dag :D
  Ni får verkligen inte lägga ner den! Ha det bra :)

 • bella skriver:

  >tack för svaret :) nu blev jag väldigt avis, du har verkligen underbart hår och hårfärg och passar i det enormt bra! förresten har jag en fråga till :) du som är från göteborg, har du nån bra koll på billiga duktiga frisörer där? min frisör klippte mig hemskt sist så dit vill jag inte gå igen… :)

  ha det så fint!

 • BLUE SEA skriver:

  >Det blev jättefint! Håret känns så himla mycket fräschare och förnyat även om man bara klippt topparna. :)
  Jag klipper mig nog 5 gånger per år, fast ytterst lite på topparna.

 • Aila skriver:

  >My gosh vad långt det var! Trodde aldrig att du hade så långt hår OCH fint hår;)

 • Cecilia skriver:

  >Vilken lejonman du har :D

 • Linda skriver:

  >Vilket underbart tjockt och långt hår du har:).Det blev ännu finare när v-formen tonades ned.

 • Heartcore skriver:

  >Kul att höra hur ofta ni klipper era svall och tack för de fina orden!

  Jag klipper mig hos Klippotek Dandy i Göteborg för er som undrar :)

 • Vanessa skriver:

  >Åh vacker hårfärg :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.