>Vattenfast bronzer: Aqua Bunny från Too Faced

>

Innan det är dags att skriva om höstkollektionen från Too Faced är det på tiden att recensera några av sommarens godingar. Först ut är den vattenfasta bronzern Aqua Bunny, som jag har skrivit lite om här tidigare. 
Som ni ser på bilden ovanför har jag inte fått så mycket färg i sommar av olika anledningar, men för att folk inte ska tro att jag är en blodsugande vampyr har jag fuskat till det lite med bronzer. Fake it, don’t bake it liksom. Min bästa kompis i min lilla bronzer-arsenal har varit just Aqua Bunny det senaste och på bilden är den det enda jag har som bas i ansiktet bortsett från min mineralfoundation från Everyday Minerals. Jag tycker inte att jag behöver någon rouge utöver den färg som Aqua Bunny ger och bronzern livar verkligen upp min annars ganska bleka nuna.
Jag saxar produktbeskrivningen en gång till: Bronzern har lanserats till den varmaste årstiden för att stå emot hetta, fukt och vattenstänk. Lämnar inga fula fläckar eller ränder efter en fuktig dag i solen. Cremeformulan blir till puder och appliceras till en jämn finish med hjälp av tillkommande borste. Inkluderar en härlig kokosdoft som för tankarna till strand, sol och bad!
Det första jag reflekterade över när vi fick grejerna hemskickade var hur fina förpackningarna är, de känns verkligen lyxiga och jag gillar de söta detaljerna. På spegeln står det till exempel ”Why be pretty when you can be gorgeous?” Jag är som sagt en sucker för fina förpackningar. Men det är ju innehållet som är det väsentliga så nog om utsidan …
Formulan är kräm-till-puder och är ganska ”torr”, långt ifrån rena krämprodukter med andra ord. Bronzer är lätt att jobba in och nästan smälter in i huden vilket gör att färgen blir jämn och fin. Det jag gillar bäst är att man får ett så härligt glow som jag inte tycker man får med vanliga puderprodukter, det gör att resultatet ser naturligt ut (beroende på hur mycket man använder såklart). Nyansen funkar bra på mig, men jag tror att den skulle kunna vara svår att bära upp för de allra blekaste och riktigt kalla hudtonerna. Men det hänger nog helt på hur man applicerar, ett lätt svep tror jag skulle ge fin färg på alla hudtoner. Det kanske syns i dosan att jag har testat lite olika borstar för att få bäst resultat? Allra bäst gillar jag en fluffig rougeborste men eftersom småhår fastnar i produkten har jag övergått till MAC’s skunkborste #188 som funkar fint den med.
Jag har använt bronzern både stekheta dagar och nu det senaste i klibbig fuktighet med efterföljande regn och visst lever bronzern upp till att vara vattenfast! Vanliga rouge och bronzers kan ha en tendens att ”försvinna” under dagen men det är alltså inget jag upplever med Aqua Bunny. Kokosdoften däremot hänger inte med en under hela dagen utan den känner man bara om man stoppar näsan i dosan. Det är en smaksak men jag tycker det är härligt att få en liten sniff av sommardoft när jag lägger min makeup, även om det är helt onödigt.
Här är bronzern swatchad ganska kraftigt …
och här har jag jobbat in den i huden. Då ser man vilket supertjusigt glow man får. Man kan även ana att det finns små guldiga glitterpartiklar i. Jag är inget fan av glitter men jag tycker inte att det syns när man väl applicerat bronzern så det är lugnt.
I dosan får man även med en liten borste. Till just den här produkten är borsten helt värdelös eftersom det är svårt att få upp någon produkt med den och om man bara sveper lätt över ansiktet händer ingenting. Tar man i lite hårdare får man istället streck, inte så vidare snyggt. Till en puder-highlighter kan jag däremot tänka mig att den här lena lilla borsten kan göra någon nytta.

Betyg? 4/5
Pris? 295 kronor.
Var? Eleven, Åhléns City i Stockholm,  Nelly, Beautyplanet m.fl.
post signature

7 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.