>Löddrande rengöring från Avène

>

Som ni ser har den här rengöringen varit med i gemet ett bra tag och nu är det äntligen dags för en recension. Det är Avène Soapless Gel Cleanser jag pratar om, en rengöringsgel anpassad för kombinerad till fet och oren hy. Gelen ska rengöra huden utan att rubba dess naturliga fuktbalans, samtidigt som den ska reducera aknebakterier och talgproduktion. Dessutom ska rengöringen lugna huden och motverka inflammation och passar därför även för personer med både ungdoms- och vuxenakne.

Beskrivningen lät perfekt för mig eftersom min hy har en tendens att bli oljig mot slutet av dagen men ändå har sina torra partier, samtidigt som jag då och då får lite blemmor. Därför vill jag ha en rengöring som gör rent ordentligt men ändå är tillräckligt mild för att inte torka ut huden eller göra den irriterad.
Rengöringen är väldigt dryg och löddrar upp till ett skum med vatten, det räcker med en liten klick för att både tvätta bort smink och göra rent ansiktet. Jag gillar att tvätta mig med gelen, men att den skulle vara lätt parfymerad kan jag inte hålla med om. Jag tycker rengöringen luktar för mycket och alldeles för ”rent” – på gränsen till toalettrengöring om ni vet vad jag menar.
Hade resultatet varit bättre skulle jag stått ut med doften, men tyvärr lever inte Soapless Gel Cleanser upp till sitt löfte om att behålla hudens fuktbalans för mig. Som sagt har jag blandhy med en fetare T-zon, medan kinder och tinningar är normala/torra. Och det är de torrare partierna som inte gillar rengöringen, mina tinningar blev under en period ruskigt torra och flagiga på grund av rengöringen. Men min T-zon älskade gelen och höll sig lugn och fin. Ni förstår mitt dilemma.

Men tyvärr känns alltså inte Soapless Gel Cleanser tillräckligt mild för min hy (med fetare hy kan den däremot vara klockren) och parfymen är riktigt onödig då gelen är tänkt att vara just mild. Ändå så ogillar jag inte rengöringen helt, då hade jag inte använt upp flaskan. Trots att min hy blev torrare gillade jag att den höll sig glansfri längre på eftermiddagen och att mina orena partier lugnade sig en smula. Men det är inget som funkar för mig i längden och nu är jag på jakt efter en ny rengöring som kan leverera liknande resultat men ändå vara snäll mot min hud.

Betyg? 3, men har man fetare hy än mig kan den vara en höjdare!
Pris?
175 kronor för 200 ml. Bra pris med tanke på hur dryg rengöringen är.
Var?
Apotek.

post signature

4 Kommentarer

 • Emelie skriver:

  >Du borde testa Vichy Essentielles, den med en ros på. Den är sjukt dryg och kostar bara 70-80 kr, dock för 100 ml, men den är fantastiskt dryg. I alla fall så har jag också fått lite knasig hy som är fet ibland, torr ibland. Det står att den är till för känslig hy, men jag tycker den rengör väldigt bra på lite fetare hy. Tror det inte ska vara något fett i ens.

 • Aida skriver:

  >Therese åh Therese, detta var PERFEKT tajmiiing! Min rengörning sjunger på sista versem och jag har nog mycket fetare hy än du. Som jag letat efter något pålitligt och vem skriver bättre och pålitligare recensioner än du? nu menar jag inte att jag att jag förväntar mig samma resultat som du fick, jag tror du förstår vad jag menar. Hur som haver, tack!

 • annahita skriver:

  >yes! precis vad jag ville läsa! apoteket nästa. :)

 • Heartcore skriver:

  >Emelie: Jag ska genast spana in ditt tips!

  Aida: Gulle dig! Kul att höra att du gillar recensionerna, hoppas att rengöringen kan vara något för dig.

  annahita: Gött! Håller tummarna för att den gör ett bra jobb för dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.