>FOTD julafton: korkskruvar

>

Bilder: Therése Kristiansson
Tänkte bara visa er hur jag såg ut på julafton, makeupen är ungefär densamma som i min videoblogg så vad jag har använt kan ni läsa om där. Det enda jag har bytt ut är läppstiftet, här har jag ett Roseflower-stift från The Body Shop i nyansen 03 Deep Pink. Både jag och Sofia är stora fans av läppstiften från Roseflower-kollektionen och jag sörjer att mina snart är slut eftersom de inte finns i butik längre. Undrar om det hjälper att ringa till TBS och gråta en skvätt? Hoppas, hoppas, hoppas att stiften kommer lanseras igen.
Egentligen tänkte jag inte alls skriva om läppstift utan bara berätta att jag hade lockat håret julaftonen till ära. Ett enkelt sätt att gå från vardags- till festfin! Ett tips inför nyår. Jag använder en locktång från OBH Nordica som är på 19 mm, den ger fasta och fina lockar. Jag lockar håret genom att hålla tången nära hårbotten (dock inte så nära att man bränner sig!) och sedan rulla upp en slinga åt gången, efter cirka 10-15 sekunder släpper jag ner håret och har en fin korkskruv. 
Vill man ha ett mindre lockigt resultat kan börja skapa locken längre ner i håret, släppa ut det lite fortare och sedan borsta igenom håret ordentligt – då får man en mer vågig look. En locktång som är bredare i omfång är kanske att föredra då eftersom det skapar en mindre definierad lock.
Så här såg håret ut när det var alldeles nylockat och innan jag hade borstat igenom det. Runt en halvtimma tar det för mig att locka igenom håret och jag gör det i tre sektioner (underhår, mellanskikt och överhår) eftersom jag har mycket och tjockt hår.
Ni som brukar locka håret – vad har ni för favoritmetod? Jag brukar inte experimentera så mycket med frisyrer och är ingen höjdare på det än så jag tar tacksamt emot knep.
PS: När jag var liten hade jag riktiga korkskruvar, titta bara på den här bilden. Men lockarna försvann när jag blev en fem, sex år.

post signature

12 Kommentarer

 • Lillasyster skriver:

  >Otroligt vackert! Själv kapade jag 66 cm hår för ett år sen, och jäklar, nu saknar jag det!

 • Kerstin skriver:

  >Fantastiskt fint!

 • jessi skriver:

  >Jättefint! Jag brukar göra rag curls, ett himla gammaldags sätt att locka på men jag gillar det! Så här gör man: http://vixenvintage.blogspot.com/2009/05/how-to-do-rag-curls.html (inte min blogg, men en bra beskrivning)

 • Maya skriver:

  >verkligen snyggt!

 • Fia skriver:

  >Åh, vad du är söt och vacker!
  Jag brukar också locka mitt hår i tre varv, men varje gång jag pysslar med det önskar jag bara att jag hade någon annan som kunde göra det åt mig. Jag brukar platta håret innan jag lockar det, för att få "a clean slate" då jag har lite självfall. Dessutom brukar jag gå igenom hårbotten med kam och volympuder för att få upp volymen innan lockarna, lättare än tvärtom. :)

 • Lulu skriver:

  >Jättefina lockar!
  Och vad gullig du var när du var liten :D

 • Emma P skriver:

  >Ditt hår och smink blev fantastiskt fint tycker jag! Jag brukar också locka håret i tre sektioner, fast kör som regel värmespolar. Till juldagen körde jag dock med vågtång istället. Ett helt annat resultat såklart, men så mkt hållbarare och jag tycker det är himla svårt att få vanliga lockar att hålla…

 • shortylegsbeauty skriver:

  >Det här kommer att låta väldigt fjantigt, men jag kan inte locka håret :(
  Det går bara inte.. jag har en jättefin och bra locktång, men det funkar bara inte på mitt hår. Jag får ett ris bo i håret.. antingen är jag usel på att locka eller så är mitt hår underligt :)
  Ditt hår ser underbart ut och din make-up är även den underbar :)

 • Kabuki skriver:

  >Söt som en docka! Kram och gott nytt år!

 • Nailtastic skriver:

  >Superfina lockar! Jag älskar locktänger och har ett antal olika.

 • Josephine skriver:

  >Så vacker du är! Jag lockar också i tre sektioner, antingen med locktång eller värmespolar.

 • Heartcore skriver:

  >Lillasyster: Tack snälla! Vad modigt att klippa så mycket, men måste samtidigt kännas otroligt skönt med kort och fräscht hår.

  Kerstin: Tack söta du!

  jessi: Tack! Vad spännande det låter med rag curls, måste genast kolla upp :)

  Maya: Thanks :)

  Fia: Åh, tack! Jag är lite lat så brukar inte platta innan, men tror lockarna skulle bli ännu lite bättre om jag gjorde det eftersom jag har småfrissigt hår på vissa ställen. Volympuder har jag däremot blivit besatt av det senaste :)

  Lulu: Tack snälla! Lustigt hur korkskruvar kan försvinna så där när man blir äldre.

  Emma P: Tack söta! Värmespolar har jag inte vågat mig på, det får det bli ändring på.

  shortlegsbeauty: Tack snälla! Ska försöka göra en liten bildguide för att visa hur jag gör :)

  Kabuki: Tack sweetie! Kram

  Nailtastic: Tack! :) Jag har återfunnit min kärlek till locktänger.

  Josephine: Tack sötnos! Värmespolar ska jag prova mig på nån dag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.