Barnängen Extra Aktiv, 48h deoskydd?

>

Bild: Therése Kristiansson
Min favoritdeo har länge varit Vichys 48H Antiperspirant, men eftersom de 98 kronor den kostar svider i studentplånboken har jag letat efter alternativ. Och skam den som ger sig! Förra året fick jag hem en deo som håller samma klass och som dessutom är ett riktigt budgetkap, nämligen Barnängens Extra Aktiv antiperspirant som även den utlovar 48h deoskydd.
Skillnaden mellan deoderant och antiperspirant är att den förstnämnda enbart neutraliserar doft medens en antiperspirant faktiskt minskar svettningar genom att ”täppa till” svettkörtlarna, i detta fall med hjälp av aliminiumklorid. Jag har inga större problem med svettningar under vardagen men jag tycker att Barnängens deo gör ett bra jobb och jag känner mig både fräsch och torr, även i varmare väder. Om den verkligen håller i 48 timmar kan jag inte riktigt uttala mig om eftersom jag som sagt inte svettas så värst mycket, men jag känner inte att jag behöver använda deo dag två för att känna mig fortsatt fräsch.
För mig är det viktigaste när det kommer till deo själva doften, jag ogillar den klassiska ”deoderantdoften” som smyger fram när graderna stiger. Barnängens deo luktar däremot fräscht och funkar som unisex-deo, framför allt doftar den inte för mycket vilket jag gillar. Jag har inte upplevt någon irritation (Sofia har däremot haft problem med en annan deo från Barnängen), inte ens i nyrakade armhålor. Det enda som drar ner betyget lite är att det tar en stund innan deon torkar – så se upp för vita fläckar!
Betyg? 4+/5
Pris? 25 pix!
Var? Dagligvaruhandeln

post signature

Varorna i inlägget är produktprover från pressutskick och behandlas som arbetsmaterial. Åsikterna är våra egna och har inte påverkats av tredje part. Läs mer under PR & Policy.

7 Kommentarer

 • Tina (Beleza) skriver:

  >En favorit även hos mig men jag har haft problem att hitta den i mataffärerna jag handlar. Gissar dock att stormarknaderna har bättre utbud.

 • Des skriver:

  >Jag gillade också den där, och för 25 spänn är det ett givet fynd! Tycker dock att Vichys doftar godare.

 • Irina skriver:

  >Åh, min favorit! :-) Det här är den första deon som både är effektiv och som inte färgar mina kläder vita. Glamourfaktorn är tyvärr i botten, men det är den värd.

  Om den verkligen håller i 48 h vet jag inte, och är egentligen inte speciellt nyfiken på. Jag duschar alltid på kvällen (vill inte sova med kemikalier på kroppen) och de vakna timmarna från morgon till kväll känner jag mig hur fräsch som helst med den under armarna. Bra produkt!

 • Heartcore skriver:

  >Tina: Jag har tur som har den hos min närmsta matbutik.

  Des: Håller med om att Vichy doftar godare, men eftersom jag aldrig sniffar mig själv i armhålorna nöjer jag mig med Barnängen ;)

  Irina: Visst är den bra!

 • Malin skriver:

  >Man kanske skulle ge den ett försök i alla fall. I och för sig pyntar jag 17 pix för min Nivea Comfort på ÖoB, men jag gillar egentligen inte allt detta med antiperspirant m.m

 • Heartcore skriver:

  >Malin: Att täppa till porer kan ju egentligen inte vara bra, men vill man undvika svettfläckar är det ju effektivt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.