Sola säkert med Hawaiian Tropic

I dag är det Melanoma Day, översatt till något gulligare ”prickdagen” på svenska, som är till för att upplysa om riskerna för hudcancer och uppmuntra till att kolla upp hudförändringar i tid hos en dermatolog. På hemsidan My Skin Check kan man ta reda på vilken riskzon man ligger i och få information om hur man undersöker sin hud och solar säkert. Jag tror de allra flesta är glada över att värmen äntligen är här och längtar efter en härlig solbränna, men det är viktigt att skydda sig mot solens UV-strålar. Därför passar jag på att recensera en solkräm dagen till ära.

Hawaiian Tropic har varit en pålitlig resekompanjon på många av mina utlandssemestrar och Sensitive Face Sun Lotion SPF/UVB 30 har snabbt blivit en ny favorit. Solkrämen är anpassad för den känsliga huden i ansiktet och är inte starkt parfymerad utan har den klassiska solkräms-doften. Solskyddet är i lotionformula och går snabbt in i huden, den är dessutom oljefri och jag har inte märkt av tilltäppta porer, blemmor eller andra konstigheter. Tvärtom verkar min hud trivas och att krämen innehåller A-, C-, och E-vitaminer kan ju inte göra saken sämre.

Jag har börjat använda SPF dagligen under min makeup och den här sollotionen är en perfekt bas för mig. Eftersom solskyddskräm i sig är mjukgörande känner jag inget behov av någon extra fuktkräm under sminket. Min mineralfoundation lägger sig fint ovanpå och sitter på plats hela dagen. Funkar minst lika bra med flytande foundation. Bär man solskyddet ensamt får man ett nästan blänkfritt reslutat vilket jag gillar, även om det inte kan klassas som en helmatt finish.

För mig är SPF 30 ett minimum för ansiktet eftersom huden är tunn och känslig där. De dagar jag har njutit av solen har solkrämen skyddat mig bra mot den starka vårsolen, men för heldagar vid havet längre fram i sommar skulle jag sträcka mig efter högre SPF.


Betyg? 5/5
Pris? Ca 125 pix för 120 ml
Var? Åhléns, Kicks, eleven.se och andra välsorterade butiker

10 Kommentarer

 • Carina (TotalBeauty) skriver:

  >Använder deras andra lotion, Hawaiian Tropic Sheer Touch Lotion Sunscreen UVB/SPF med UVA, både till kroppen och ansiktet :) Den är toppen!

  Köpte den i USA förra året…

 • Kerstin skriver:

  >Den låter riktigt bra!

 • Glitter Sisters skriver:

  >Måste erkänna att jag mest älskar Hawaiian Tropic för den härliga kokosdoften! /N

 • Emilie skriver:

  >Jag är rätt säker på att jag kommer inhandla den där inom en snar framtid. Eller ja, sambo får väl göra det för jag har stått för alla andra solprodukter här hemma men .P

 • Josefine skriver:

  >Köpte den där i förrgår minsann;) måste nog kolla mina fläckar också, då jag tydligen är i riskzonen, eller ja, ganska väntat haha. Men iaf ^^

 • Anonymous skriver:

  >Vad har du för nagellack här? Skit snygg färg :)

 • Heartcore skriver:

  >Carina: Hawaiian Tropic kan man lita på!

  Kerstin: Får verkligen tummen upp!

  Glitter Sisters: Samma här! Men just i ansiktet föredrar jag oparfymerat just för att undvika reaktioner/känslighet.

  Emilie: Rekommenderas! Du får tipsa sambon ;)

  Josefine: Hoppas den funkar lika bra för dig! Det är bra att kolla upp sig, men är fläckarna oförändrade (i färg, storlek, textur etc.) brukar det inte vara någon fara.

  Anonym: Det är Check Me Out från H&M, billigt och bra! Och en perfekt sommarfärg :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.