Boosta din hårfärg med Alchemic System

>

Bilder: Therése Kristiansson
Hårvårdsmärket Davines har utvecklat Alchemic System som består av schampon och balsam berikade med färgpigment. Produkterna kan användas på färgat hår för att bevara dess intensivitet och livfullhet mellan färgningarna, eller på ofärgat hår för att förstärka den naturliga färgen och göra håret glansigare. Man kan helt enkelt säga att produkterna är milda toningar som tvättas ur håret. Hur stor effekt man får beror på hur länge man låter produkterna verka. Om man har slitet/blekt hår kan det få håret att suga åt sig mer färg, så var försiktig. Tänk även på att skydda händerna som kan bli missfärgade av färgpigmenten. Det går självklart att experimentera med färgerna och använda en mörk nyans på ett ljusare hår, se bara vilken cool effekt ellinorak fick.

Alchemic System består av sex nyanser, från vänster har vi: silver (för platinablonda eller missfärgade hår), chocolate (för mörkbrunt eller svart hår), golden (för varma blonda nyanser), copper (för kopparrött hår), red (för röda eller mahognyfärgade hår) och tobacco (för bruna eller ljusbruna hår). Jag har under två månader testat de båda Copper-produkterna på mitt naturligt kopparfärgade hår och nu har det blivit dags för ett utlåtande!

Alchemic System Copper Shampoo

Schampot är inte helt olikt det andra jag har testat från Davines, ur Melu-serien, och är ganska rinnigt i konsistensen. Det här schampot kommer däremot med en pump vilket underlättar doseringen. 
En annan skillnad är glasflaskan – himla snyggt på badkarskanten, speciellt med den ursöta etiketten, men mindre praktiskt för resor och dylikt. Schampot löddrar helt okej och rengör håret, varken mer eller mindre. Doften är svår att beskriva, men tänk örtiga inslag blandat med hårfärgsdoft – samma gäller för balsamet. Om just schampot har någon större effekt på färgen har jag svårt att säga eftersom jag sköljer ur det ganska omgående. Det kan hända att kombinationen av schampo och balsam förstärker effekten, men jag tippar på att det är balsamet som är stjärnan i showen.

Betyg?
3/5

Pris? Cirka 199 kronor för 250 ml.
Var? BeautynetBaresso och frisörsalonger som har Davines i sitt sortiment.

Alchemic System Copper Conditioner

Färgpigmenten i Copper-produkterna måste vara väldigt lika tonerna i mitt hår eftersom jag till en början inte var säker på om jag fick någon effekt till att tala om. Det var först under ett frisörbesök det gick upp för mig. Min frisör undrade om jag hade börjat färga håret och jag svarade att det hade jag ju inte, fast jag använde visserligen Alchemic System … Jag hade nämligen lyckats ge mig själv en liten utväxt. Inte på grund av att färgen växt ut utan eftersom jag applicerat balsamet några centimeter från hårbotten och neråt. Jag har aldrig balsam eller inpackning i hårbotten eftersom jag inte vill göra håret fett snabbare eller få build-up av produkter. Men om produkter innehåller färgpigment är det klart att man måste applicera i hela håret om man vill få det jämnt. D’OH! Det tvättades dock ut fort och tabben visade i alla fall att Copper-balsamet gör mitt naturliga hår något djupare och mer intensivt i färgen. Toppen för att ge sin hårfärg en uppfräschning som ser naturlig ut! Jag brukar låta balsamet sitta i 5-10 minuter, låter man det sitta längre kan man så klart förvänta sig ännu större effekt.
Både schampot och balsamet innehåller mjölkproteiner för att skydda och stärka håret. Efter tvätt känns håret mjukt och återfuktat och jag upplever inte att färgpigmenten sliter på håret. Ett skonsamt sätt att underhålla sin färg eller göra den något mer intensiv helt enkelt, att piffa till sin färg gör dessutom att håret ser lite hälsosammare ut. Dock hade jag önskat mer glans och färglyster i håret.

Betyg? 4/5

Pris? Cirka 249 kronor för 250 ml.
Var? Beautynet, Baresso och frisörsalonger som har Davines i sitt sortiment.
english flag Alchemic System is a hair care line from Davines which consist of shampoos and conditioners in six different shades (silver, chocolate, golden, copper, red and tobacoo) enriched with colour pigments. The products can be used on either coloured or natural hair in order to enhance the hair colour  and add extra shine to the hair. I’ve tried the products in the copper shade which makes my natural copper red hair a little bit more intense and a tiny bit darker. The effect depends on the quality of your hair and the amount of time you leave the products in your hair. The colour can be washed out so you don’t have to worry about it growing out. I like the products, they’re great for giving your hair colour an extra boost – though I wish they would’ve added a little bit more shine.

post signature

Varorna i inlägget är produktprover från pressutskick och behandlas som arbetsmaterial. Åsikterna är våra egna och har inte påverkats av tredje part. Läs mer under PR & Policy.

4 Kommentarer

 • Kerstin skriver:

  >Superspännande att läsa vad du tycker om dessa! Jag håller också på att testa dem…

 • Josephine skriver:

  >Jättebra inlägg, blir nyfiken på att testa! :)

 • bella skriver:

  >på mig funkade inte denna alls… men det kan ju vara så att man måste använda den kontinuerligt för att det ska märkas.

  sen funderar jag på om några av såna här produkter egentligen funkar på ofärgat hår, revlons färgbomb är inte särskilt bra om man har utväxt, då den fräschar upp det färgade håret tokmycket, men fäster knappt alls i utväxten som då syns ännu mer…

 • Heartcore skriver:

  >Kerstin: Ska bli spännande att höra vad du tycker också!

  Josephine: Kul att du gillade :)

  bella: Vad trist, men kan tänka mig att det är problem när man har utväxt eftersom ofärgat och färgat hår suger åt sig olika mycket färg :/ Jag märker skillnad men som du skriver bygger man upp effekt med kontinuerlig användning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.