Cirkusen har kommit till stan

>Det har varit mycket parfym på bloggen det senaste, det måste vara sommaren som lockar till nya och fruktigare dofter. Eftersom jag inte är någon beundrare av Brittans tidigare Fantasy-dofter, som jag tycker är alldeles för söta och tunga, blev jag förvånad över hur förtjust jag blev i Circus Fantasy. 
Circus är ett lättare och friskare tillskott i Fantasy-familjen med fruktiga och söta noter, utan att för den sakens skull kännas för tung eller sliskig. Om man kan beskriva en parfym med känslor skulle jag säga att den här är glad och energisk, doften känns väldigt lättburen och det är definitivt en vår- och sommardoft. Jag skulle inte säga att det här en parfym för mer formella tillfällen, men en ”ung” och rolig doft för sommarens festligheter.

Även om parfymen inte innehåller några persikonoter får den mig att tänka på godispersikor, det måste vara kombinationen av aprikosblomster och sötade hallon som skapar den läskande doften. Det blommiga hjärtat är väldigt friskt och har lite tvålaktiga inslag som lättar upp doften. När de friskare och fruktigare noterna har lagt sig något kommer de varma och mjuka basnoterna fram som doftar av vanilj och mysk. 


Bilder: Therése Kristiansson

Att Britney hoppar upp som gubben ur lådan när man öppnar förpackningen är det nog bara hängivna fans eller yngre tjejer som uppskattar, men jag kan leva med att förpackningen och själva flaskan inte är särskilt glamourösa för själva doftens skull. Jag tycker att Circus Fantasy är en trevlig sommarparfym till ett överkomligt pris, EdP:n varar dessutom ganska länge på min hud. Kanske något för dig om du gillar dofter i stil med Juicy Couture eller Escada.

Toppnoter
Parfymen öppnar med fruktiga och friska noter av sockrade hallon och aprikosblomster.
Hjärtnoter
I parfymens hjärta finner man blommiga noter av blå pioner, näckros och orkidé.
Basnoter
Basen i doften är varm och söt med noter av vaniljträ, mysk och violgodis


Pris? 248 – 490 kronor för 50 ml-flaskan. Finns även i 30 ml och 100 ml
Var? eleven.se, parfymhuset.se, beautyplanet.se, lyko.se m.fl. Jag köpte min på Kicks rea, jag har ingen aning om parfymen är på väg att försvinna från butiker men än så länge finns den hos många webbshoppar.
english flag Britney Spears Circus Fantasy is a fruity, florally and sweet smell, without being sickly sweet thanks to the somewhat soapy heart notes. The fragrance lasts through a good chunk of the day and when the fruity notes tones down the perfume leaves a very warm and pleasent scent lingering on my skin. Definitely not one of the most sophisticated perfumes around, but perfect for summer when you want something a bit more playful. This would make a great gift for younger girls as well.

post signature

4 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.