Manchester-shopping!

>

Bilder: Sofia Wallqvist
Vi har helt glömt av att visa upp vad som fick hänga med hem i resväskan efter vår tripp till Manchester i juni, men bättre sent än aldrig heter det ju. Det blev inte lika mycket grejer som jag hade trott, men tiden var knapp och vi ville se mer än bara stadens shoppingutbud, så det blev mest botaniserande på Boots och Superdrug. En del av produkterna är nya bekantskaper som så klart kommer att recenseras framöver, andra är gamla favoriter som vi alltid passar på att bunkra upp med när vi besöker England. Original Source ljuvliga tvålar och läppbalsam från Burts Bees är två sådana favoriter. Det kommer även en stadsguide om Manchester inom kort, för den som planerar ett besök och vill ha lite tips. Vi börjar med att titta på beautyprylarna tycker jag, som just nu används för fullt.
 • Umberto Giannini Spa Rituals Detoxifying Schampoo 250 ml (£5.61) – Jag skulle gärna vilja veta hur man tänkte när man formgav de här flaskorna. Anyways, jag var ute efter ett schampo som tar bort minsta lilla mikroskopiska rest av stylingprodukter i håret och Detoxifying Schampoo lät lovande.
 • Original Source Lime Shower Gel 250 ml (£2.15) – Billiga duschtvålar som luktar ljuvligt av Lime, vilket alltid går hem hos mig. Jag har redan använt upp en halv förpackning …
 • Bio-Oil 60 ml (£8.99)- Jag är stormförtjust i ansiktsoljor och den här oljan har blivit rätt hypad av bloggare runt om i världen. Jag är inte helnöjd med innehållsförteckningen då det känns som att man har slängt i en hel del onödiga ingredienser, men eftersom den bland annat utlovar att jämna ut ärr efter finnar och dylikt ville jag ge den en chans.
 • Boots Botanics Skin Brightening Toner 250 ml (£4.07)- Ansiktsvatten ingår alltid i min hudrutin och den här varianten gillas av Therése, så jag ville gärna testa den jag med.
 • Boots Botanics Intensive Moisture Mask 75 ml (ca. £4) – Fuktgivande ansiktsmask som mest var ett impulsköp. Jag hade ingen ansiktsmask i gömmorna och den här såg trevlig ut.
 • GOSH nailpolish in 570 Peachy (£5.00) – Detta lack har stått på min önskelista ett bra tag och nu fick jag äntligen lägga vantarna på den persikofärgade godingen. Peachy har redan fått ett eget inlägg som ni kan spana in här.
 • Burts Bees Honey Lip Balm (£3.56) – Jag bunkrar alltid upp med mitt älskade honungsläppbalsam eftersom jag inte kan leva utan det.
 • Burts Bees Nourishing Mango Lip Balm (£3.56) – Vi blev lite vågade och slängde med en mangovariant också, den verkar minst sagt lovande.
 • Collection 2000 Lasting Perfection Ultimate Wear Concealer (£4.19) – Concealer som utlovar hög täckning. Både jag och Therése köpte en i färgen 01 Fair och en i färgen 03 Medium, eftersom färgutbudet var lite tunt så tänkte vi att man kan blanda dessa.
 • Sleek Makeup I-Divine 12 Piece Shadow in Storm (£6.49) – Billig och superfin palett med användbara färger. Skuggorna verkar en smula porösa men är riktigt välpigmenterade, kärlek! Swatch-inlägg kommer inom kort.
Tyvärr missade jag att få med en produkt på bild, nämligen ett torrschampo från TréSemme som ännu inte har landat i de svenska butikerna. Vi har läst mycket gott om detta torrschampo, det luktar jättegott och verkar lovande efter första testet!
En tripp till Primark är ett måste när man besöker England. Tyvärr blev vi rätt besvikna på utbudet den här gången. Vi hade väntat oss somriga skjortor, tunikor och ett överflöd av färgglada smycken, men det var mest blaha. Så det blev två gulliga baslinnen i marinblått och vitt, en sjukt bekväm ceriserosa långklänning att strosa omkring i (Therése köpte en kornblå variant som matchar hennes röda hår perfekt) samt en liten väska i konjaksfärg. Fast snyggast av allt är helt klart Primark-kassen. Andy Rileys serieböcker om självmordsbenägna små kaniner kan jag varmt rekommendera till alla med en smula morbid humor. Jag köpte min första bok för några år sedan och längtar alltid efter att han ska släppa en ny.

english flag A sneak-peak at the shopping from our visit in Manchester back in June. We didn’t have that much time to spend on shopping so we focused on Boots and Superdrug since they have a wide range of beauty products. Rewievs are coming up! We also ended up with some bargains from Primark and the genious work of Andy Riley and his little suicidal bunnies.

post signature

13 Kommentarer

 • lennhammer skriver:

  >Läppbalsamet finns på vissa hälsokostbutiker. Jag köpte mitt där!

 • Heartcore skriver:

  >lennhammer: Burts Bees har äntligen blivit tillgängligt på den svenska marknaden igen då man börjat sälja det i vissa butiker och har lanserat en svensk hemsida, men jag brukar bunkra upp i England eftersom det är så mycket billigare där :)

 • Tina (Beleza) skriver:

  >Massa fint! Stod och fingrade på Gosh-lacken i Köpenhamn förra helgen men det blev inget köp. Ångrar mig lite nu.

 • Honi skriver:

  >Åhh, sleekpaletten. Mums! Och Tina, vill du ha något så kan jag langa utan problem :)

 • Kristin skriver:

  >Umberto Giannini´s schampo, är det bra? :) Letar efter nått som tar bort just ALLT. Har jag i enbart lite hårspray är min hårbotten fet nästa dag, otroligt irriterande. :)Gått genom en uppsjö av liknande produkter, men det bästa hittils har varit Aussies Mega, och det säljs inte längre i Sverige.

 • Josephine skriver:

  >Vilken härlig shopping! Är så avundsjuk på duschtvålen! :)

 • Elena skriver:

  >Kristin: prova Lush shampookaka New. Jag använder mycket olika produkter i mitt hår (för stadga och att ge näring till torra hår) och New tvättar allt bort.

 • Glitter Sisters skriver:

  >Köpte också lite grejer från Boots Botanics när jag var i London tidigare under sommaren och jag kan knappt bärga mig innan jag får sätta igång och använda allt. Fuktmasken är faktiskt den enda jag testat men jag behöver ge den några fler chanser innan jag kan uttala mig :0) /N

 • Tyrannika skriver:

  >Åh vad avundsjuk jag blir! Vill verkligen få tag på lite Sleek-produkter! :) Jag hoppas att skriver lite mer om dem sen.

  Jag har knåpat ihop några roliga skönhetsfrågor igen på min blogg och det vore kul om du vill vara med och svara på dem! Skulle vara jättekul att läsa dina svar så länka gärna till ditt inlägg om du svarar! Kram på dig.
  XOXO

  http://tyrannika.blogspot.com/2011/07/beauty-tags-pest-eller-kolera.html

 • Heartcore skriver:

  >Tina: Attans! Älskar verkligen GOSH lack så hoppas du lägger vantarna på ett framöver :)

  Honi: Det är dreggelvarning på den!

  Kristin: Har precis börjat testa det så jag återkommer med en ordentlig recension om ett tag :) Mitt hår blir också lätt fett så jag behöver verkligen ett bra schampo att djuprengöra med ibland. Surt att de inte säljs i Sverige längre när du väl hittat något bra!

  Josephine: Älsk på Original Source!

  Elena: Vilken bra tips! Den ska även jag spana in!

  Glitter Sisters: Jag har sett att du shoppat på dig, hoppas du gillar grejerna :) Jag gillar fuktmasken so far!

  Tyrannika: Självklart kommer det ett ordentligt inlägg om paletten framöver! Vad jag har hört så är det inga problem att beställa från deras egna hemsida så surfa in där :) Vilken rolig tag, den ska jag nog ge mig på!

 • emmmma skriver:

  >Hur mkt fick du betala för primark påsen :D ??

 • Heartcore skriver:

  >emmmma: Tyvärr minns jag inte exakt vad jag gav för den, men något i bakhuvudet säger att jag betalade cirka £2 för den, aka strax över 20 spänn.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.