Londonresan i bilder

>

Dagen började med en taxiresa till flygplatsen, det var skräckfilms-dimma ute och till en början ytterst tveksamt om planet skulle kunna lyfta. Men som tur var lättade dimman efter någon timme och vi tog ett litet glädjeskutt över Nordsjön!
När vi väl var på plats i Bayswater vid Kensington Gardens, området där vi alltid brukar bo, kunde vi konstatera att det här med att asfaltera när höstlöven är mitt uppe i sitt fallande inte är världens smartaste drag. Men även om det kanske inte var tanken såg det rätt fräsigt ut med lövmönster i gatan.
Rummet var litet men fräscht och vi hade superfin utsikt över hustak långt bort i fjärran. När vi hade kommit till ro var det dags att ge sig ut i stada, målet för eftermiddagen var Natural History Museum.
Utanför museet hade de en isrink omringad av lysande träd, karusell och julmusik i högtalarna. Mysfaktorn var enorm!
Efter att ha hängt vid rinken ett tag var det dags att besöka Hogwarts. Eller kanske Natural History Museum, men vi låtsades att det var det första alternativet.
Det som lockade mest med museet var så klart dinosarna, Jurassic Park anyone? Vi planerar in ett nytt besök nästa resa eftersom man lätt skulle kunna spendera flera timmar där inne. Så mycket spännande att se och en helt fantastisk byggnad!
Frukosten på hotellet var rätt typisk för en kontinental frukost i England, rena rama kolhydratbomben. Men marmelad på toast är najs och i yoghurten hittar man ju åtminstone lite protein …
På tisdagen var det shopping som gällde i bland annat MAC Pro-butiken, Boots och Superdrug. Vi åt även gott käk i Chinatown, vi rekommenderar att testa en avsmakningsmeny! Oxford Street var mysigt julpyntad och vi passade på att hoppa på en buss kvällstid som gick längs hela gatan för att uppleva det på bästa sätt.
I Bayswater var det däremot svårt att förstå att julen närmar sig. Den här årstiden i England är lite schizofren, skinnjacka och solglasögon på dagen byts ut mot full vintermundering kvällstid.
På onsdagen gjorde vi ett besök på enorma köpcentrumet Westfield, här är ingången till lyxavdelningen ”The Village” som vi tog oss snabbt igenom eftersom alla vakter är smått läskiga. På Westfield gjorde vi några grymt fina fynd som snarast ska visas upp!
Efter Westfield var det dags för ett besök på Harrods som hade fått på sig sin julutstyrsel – lights extravaganza!
Om vi inte hade haft så förbannat ont i fötterna efter allt strosande hade vi säkert kunnat spendera timmar inne på Harrods julavdelning, men det blev en ganska kort visit som dock resulterade i att världens sötaste julkula skulle forslas hem i handbagaget – ett inte helt lätt uppdrag vill vi lova.
Sista dagen var vi rätt sletna och promenerade mest omkring lite planlöst i staden. Pralin Mocha Latte från Starbucks rekommenderas varmt, ett galet gott sällskap under vår promenix utmed Themsen!

Har ni några favoritplatser i London?

english flag Here are some pictures from our latest trip to London! The first evening was spent at the Natural History Museum, watching people skate on the outdoors ice rink and exploring the dinosaur exhibition which we highly recommend! For the rest of the days we went on quite the shopping spree and paid both Oxford Street, Westfield and Harrods a visit. We also took some time to just wander about the city and enjoy all the pretty Christmas decorations.

16 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.