Crescent Row-länga från Benefit

Jag tänkte visa upp en av julklapparna jag köpte till min mamma eftersom dessa parfymer från Benefit är så himla gulliga. Benefits parfymkollektion Crescent Row rymmer nu sju olika dofter och i detta kit  får man fyra stycken minivarianter. Varje flaska rymmer 10 ml vilket är perfekt om man vill prova på några utav de olika dofterna eller om man som min mamma inte använder parfym varje dag, men gillar att variera sig. Med dessa småflaskor kan man ha en doft på kontoret och en annan i handväskan.

 

Flaskorna är utformade som små drinkshakers och är inhysta i varsin lägenhet som ska spegla doften, hur sött? Själva boxen påminner lite om ett dockhus eller ett tittskåp, perfekt för förvaring med andra ord! Om ni vill se hur en full size-flaska ser ut kan kika på Sofias recension av Something about Sofia.

  • Laugh with me LeeLee är en frisk doft med tydliga inslag av citrus, jasmin och lilja. Man hittar även svart vinbär och melon bland toppnoterna, hjärtat är betydligt blommigare och parfymen avslutas med en träig bas bestående av ljust trä och ambra. Det här är favoriten i kitet, perfekt parfym till vardags!
  • My place or yours Gina är den sötaste och kryddigaste doften i kvartetten och den, i mitt tycke, enda utpräglade kvällsdoften. Här hittar man noter som rosa peppar, bergamott, mandarin, pion, hallon och vit lilja. Basen är riktigt varm och söt med patschuli, tonka- och vaniljböna.
  • Garden of Good and Eva är vitaminkicken i gänget och som namnet hintar om påminner doften om en fruktträdgård. Eva öppnar med päron och vattenmelon och blommar sedan ut med rosor, jasmin- och violblad samt fresia. Bland basnoterna hittar man träslag och mysk. Jag tycker att Eva har en tvålaktig underton som ger en nyduschad känsla.
  • Ring my Bella är som en hel blombukett med ros, lilja, tusensköna, jasmin, pion och patschuli. Basen med vanilj och vit mysk ger doften en dos med nästan godisliknande sötma som får mig att tänka på fruktsoda.
Det känns som att Benefit vill få parfymerna att låta lite mer exklusiva genom att tillsätta doftnoter som till exempel ozon i Garden of good and Eva, hur tusan luktar ozon? Det här kanske inte är dofter för parfymkonnässören, men de är inte desto mindre goda för den sakens skull. Jag skulle säga att Benefit har hittat sin nisch i friska och söta dofter.

Locken kan vara lite trixiga att få av, men jag föredrar att man duttar på parfymen ur miniflaskorna istället för att spraya då det är lättare att kontrollera mängden. För att vara EdT är dofterna nämligen ganska intensiva och varar en bra stund på huden. Jag har själv b-Spot från Benefit som jag brukar få många komplimanger för när jag bär just eftersom det är en doft som inte går obemärkt förbi, gillar man b-Spot är jag ganska övertygad om att man även skulle gilla LeeLee.

 

Pris? 36 dollar, vilket motsvarar ungefär 250 kronor, för sammanlagt 40 ml. En vanlig full size-flaska (30 ml) ur Crescent Row går även den på 36 dollar, i detta kit får man med andra ord lite extra parfym för pengarna – men då vill det ju till att man gillar alla dofterna.
Var? Detta kit säljs i begränsad upplaga då det släpptes inför jul, men än så länge går det fortfarande att knipa på Benefits hemsida. Men frakten går på saftiga 19 dollar.

Någon utav dessa fyra damer som verkar falla er på läppen?

english flag This is one of the Christmas gifts I bought for my mum, a gorgeous perfume kit from Benefit’s Crescent Row collection. The bottles look like tiny little drink shakers and contain 10 ml/ 0.34 fl.oz. each, at 36 dollars this is a good buy if you want to try out some different fragrances! Most of the perfumes from Benefit are fresh with either a fruity or florally scent to them, the only exception is My place or yours Gina, which is more night time appropriate with its spicy and sweet notes.

 

10 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.