Djuprengörande schampo från Umberto Giannini

Detoxifying Schampoo från brittiska märket Umberto Gianninis Spa Rituals-linje införskaffades på Boots i början av sommaren under vårt besök i Manchester. Det här är ett schampo som jag plockar fram de gånger jag känner att jag behöver få bort varenda mikroskopiska rest av hårprodukter från min kära kalufs. Det är ett djuprengörande schampo som med hjälp av renande extrakt från bland annat rosmarin och timjan skonsamt ska ta bort alla rester av hårprodukter samt fräscha upp hårbotten. Den ska funka för alla hårtyper och vara mild nog för daglig användning. Doften är något örtig, uppmixat med lite citrus – den typ av doft som man ibland hittar hos naturliga eller ekologiska produkter. Fast det här schampot faller ju inte inom den kategorin, men doften har de norpat.

Ett djuprengörande schampo är en bra investering om man använder mycket stylingprodukter i sitt hår eftersom ”vardagsschampon” inte alltid kan få bort alla produktrester. Produktrester kan vara en av anledningarna bakom en kliande eller fet hårbotten eftersom de kan ligga kvar och irritera eller täppa igen hårsäckarna.

Umberto Gianninis djuprengörande variant lever definitivt upp till mina förväntningar, mitt hår känns extremt rent, sådär gnisslande rent. Håret blir även fluffigare eftersom ingenting längre tynger ner håret. Jag har lockigt hår med typiskt skandinaviska tunna hårstrån, hur väl Detoxifying Schampoo funkar i tjockt hår med grövre hårstrån kan jag därför inte uttala mig om. Schampot är drygt så den här flaskan kommer räcka ett bra tag eftersom jag inte använder det varje gång jag tvättar håret. Det enda jag har att anmärka på är det faktum att man klassar det här som ett schampo för daglig användning, eftersom den här typen av schampo är lite ”aggressivare” än andra är de ofta även mer uttorkande.

Jag är nyfiken på en hel del produkter från Umberto Giannini, särskilt deras stora utbud av produkter för lockigt hår och kommer definitivt spana in det vid nästa Englandsresa.


Betyg? 4/5
Pris? £5.61 hos Boots, vilket är strax under 60 svenska kronor. £7.11 hos Britstore, cirka 75 svenska kronor.
Var? Boots butiker i Storbritannien, Britstore


english flag Picked up a bottle of Detoxifying Schampoo from Umberto Giannini Spa Rituals during our visit in Manchester. It does a really good job when it comes to deep cleaning my hair and gets rid of the build up from styling products. The only thing that bugs me is the fact that they claim that it’s mild enough for everyday use, since it’s a pretty powerful schampoo I think that would dry out the hair. 

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.