Underbaraste citrondoften kommer från Crabtree & Evelyn

När jag handlar julklappar händer det emellanåt att jag shoppar efter det formidabla ordspråket ”en till dig, två till mig”. På så sätt blir det rent ut sagt en fröjd att handla klappar till andra. Innan jul klickade jag mig in på Accessoras webbshop eftersom jag brukar kunna hitta en och annan trevlig present där. Den här gången misslyckades jag totalt med själva julklappsshoppingen (två till mig, nada till dig är inte hållbart i längden), men jag hittade två saker som jag helt enkelt var tvungen att klicka hem till mig själv.

Citron är en av mina absoluta favoritdofter när det kommer till kroppssmörj, men det är svårt att hitta produkter som inte luktar citron med en touch av toarengöring. The Body Shops Sweet Lemon Whip Body Lotion är en favorit sedan tidigare, i övrigt har citronjakten gått rätt dåligt. Jag blev genast nyfiken på Citron, honey & coriander Hand Therapy från Crabtree & Evelyn och någonstans i bakhuvudet hade jag en recension som Helena på LipGloss Bitch skrivit om serien, där hon beskriver en doft som faller mig helt i smaken.

Handkrämen gör händerna härligt mjuka och den sjunker snabbt in i huden. Den har en lätt men krämig konsistens vilket gör den superenkel att arbeta in. Under den mesiga vinter som vi har haft hittills här på Västkusten har den varit mer än tillräcklig för att hålla mina händer supermjuka och återfuktade, men jag tror däremot inte att den biter på riktigt torra tassar och sprickor som vissa stackare drabbas av när vintervädret biter som värst.

Om vi ska snacka doften då så är den allt jag kunde önska mig, och lite till. Till en början känner man främst doften av solvarma citroner, därefter kan man ana en söt doft av honung blandad med kryddig koriander. Doften är väldigt mild och dämpas efter hand, men jag tycker ändå att en svag doft dröjer kvar på huden ett bra tag, vilket jag älskar. När jag har smörjt in mig kan jag inte låta bli att lukta på händerna med jämna mellanrum. Förpackningen är ju för övrigt väldigt tjusig att ha framme för beskådan. Jag kommer definitivt införskaffa fler produkter ur serien i framtiden!

En close up på det fina armbandet från Mint får ni också. Mint gör väldigt fina och lite udda smycken för en billig peng. What’s not to like?


Betyg? 4/5
Pris? 79 kronor för 50 g. handkräm. Även armbandet får man för 79 pix.
Var? Crabtree & Evelyn hittar man även hos bland annat Åhléns, Kicks, NK och Eleven


english flag I the middle of my christmas shopping I bought some christmas gifts for myself, since I’ve been a good girl during the past year! The Crabtree & Evelyn Citron, honey & coriander Hand Therapy has the most amazing lemony smell I’ve ever stumbled upon. I’m definitely planning on buying some more products from the same line. A feather bracelet from Mint also found it’s way home.

13 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.