Vårens färgpalett

Alison Tanner for mulberry.com, colour chart heartcore.se

Mulberry’s kampanj för vår- och sommarkollektionen är en riktig pastellkaramell som får min vårlängtan att göra sig mer påträngande än någonsin. Jag älskar färgpaletten och det faktum att kollektionen har inspirerats av den brittiska turistorten Brighton med sin långa strand, nöjespir med tivoli och försäljare av fish and chips och sockervadd. När jag och Sofia var i Brighton blev vi smått förälskade i den brittiska sydkusten, har man någon dag över när man befinner sig i London rekommenderar jag verkligen att man sätter sig på tåget till Brighton och insuper havsluften och atmosfären. Visste ni att våra matchande tatueringar bland annat inspirerades av Brighton?

1. Dior – Waterlily (255 kronor), 2. Chanel – #535 May (250 kronor), 3. China Glaze – Sunshine Pop (98 kronor), 4. Color Club – Hydrangena Kiss (30 kronor)

Pasteller hör våren till och i säsongens olika nagellackskollektioner syns samma glada färgpalett som hos Mulberry. Jag brukar ha lite svårt för pasteller, men när det kommer till nagellack experimenterar jag gärna med färg. Att lacka naglarna i en pastellig nyans kan liva upp en annars neutral sminkning och få våren att kännas lite närmre.

1. OPI – Thanks A WindMillion (150 kronor), 2. ZOYA – Bevin (149 kronor), 3. Depend – #294 (25 kronor), 4. Color Club – Blue-Ming (30 kronor), 5. KICKS – Mint Gelato (39 kronor), 6. Lancôme – 29 Green Almond (165 kronor), 7. Essie – Navigate Her (129 kronor), 8. Isadora – 729 Marzipan (69 kronor), 9. YSL – No 7 (säljs som duo tillsammans med ett chokladbrunt lack, 275 kronor) 10. China Glaze – Gaga For Green (98 kronor)


Allra hetast på lackfronten i vår är ljusgröna nagellack, nästan alla märken verkar komma med sin egen tappning av kulören. Till skillnad från tidigare års mintgröna nyanser har många av säsongens lack en gråare underton, som dem på översta raden, medan andra lack går mer åt det äppelgröna hållet. Känner man sig lite osäker på trenden men ändå vill prova på ljusgröna tassar finns prisvärda alternativ på hemmaplan från bland andra Depend, Kicks och Isadora.

YSL Ombres 5 Lumières N°13 (565 kronor)

Dessa pastellskuggor från YSL är så himla fina att titta på, vårkänsla förpackad i en liten guldpalett liksom. Något för den som gillar att leka med färg! Men själv håller jag mig nog till nagellacken.
Vad säger ni om vårens pasteller, hiss eller diss?

 

english flag Mulberry’s collection for SS12 is inspired by the british tourist resort Brighton with its long beach, piers, fun fair, cotton candy and seafront fish and chips. The pastel colours are found in various nail polish collections for spring this year, with a light green colour being the most popular shade. The Ombres 5 Lumières N°13 eyeshadow palette from YSL manages to capture the same happy colour chart as Mulberry, something for those craving pastels this spring!

9 Kommentarer

 • Martine skriver:

  >Tycker det är grymt fint med pasteller – speciellt grönt, äälskar grönt… Det är jättebra att det finns massa olika att välja på inom nagellack, har en del här hemma. Har varit smått besatt nu ett tag med att hitta en bra ögonskuggspalett i pastellfärger, så jag dog lite när jag såg den från YSL – så vacker!

 • Tezzilicious - Bloggen om Foto & Skönhet skriver:

  >Det är härligt med så många fina färger och pasteller är ju favoriten. Speciellt de rosa och gröna <3 :D Riktigt somrigt helt enkelt! ^^

 • Tezzilicious - Bloggen om Foto & Skönhet skriver:

  >Det är härligt med så många fina färger och pasteller är ju favoriten. Speciellt de rosa och gröna <3 :D Riktigt somrigt helt enkelt! ^^

 • Kerstin skriver:

  >Underbart! Jag hissar!

 • josefine skriver:

  >pasteller på naglarna älskar jag :) men ögonskuggor i pastellfärger är jag mer skeptisk till.

 • Heartcore skriver:

  >Åh, det måste ju vara match made in heaven då!

 • Heartcore skriver:

  >Jag får verkligen vårvibbar så fort det börjar dyka upp pasteller i sminkdiskarna!

 • Heartcore skriver:

  >Me too, hiss!

 • Heartcore skriver:

  >Jag är också mer tveksam till ögonmejk med pasteller, men jag är sugen på att testa någon skir nyans över hela ögonlocket, tror det kan se riktigt fräscht ut i vår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.