MAC Cleanse Off Oil – min oljiga graal

Efter att ha testat Cleanse Off Oil från MAC i cirka en månad känner jag mig redo för ett utlåtande. Som jag tidigare skrivit har min gamla budgetfavorit Velvetly Smooth Cleansing Oil från Cliniderm utgått ur sortimentet och jag var tvungen att hitta en ersättare. Jag har tidigare använt mig av Dermalogicas Precleanse och gillar den skarpt, men tycker att den är lite väl pricey även när man beställer från utlandet. Jag bestämde mig därför för att testa MAC’s variant eftersom den ligger någonstans mittemellan de båda andra rengöringsoljorna prismässigt. MAC Cleanse Off Oil är en oljebaserad makeuprengöring för alla hudtyper som innehåller bland annat jojobaolja, olivolja och nattljusolja, samt är fri från mineraloljor. På ett milt sätt ska den lösa upp all makeup, inklusive vattenfast, samtidigt som den vårdar huden. När man blandar den med vatten blir den till en mjölkig vätska som man sedan sköljer av.

Snacka om att jag gjorde en fullträff när jag bestämde mig för att testa Cleanse Off Oil, för det visade sig att jag föredrar den framför både Velvetly Smooth och Precleanse. Doftmässigt påminner den ganska mycket om Precleanse – en örtig och citrusaktig doft som är mycket behaglig i mitt tycke. Den är tjockare i konsistensen än Velvetly Smooth, vilket jag helt klart föredrar. Den blir också mjölkigare än Velvetly Smooth när man tillsätter vatten, det känns faktiskt som att den rengör effektivare.  Den vinner ytterligare en poäng jämfört med Velvetly Smooth, den är nämligen drygare. Efter en månad har jag inte ens gjort slut på en tredjedel trots att jag använder den både morgon och kväll. Där jag tidigare behövde cirka tre pump per rengöring behöver jag nu bara ta ett, alternativt två pump när jag har lite mer smink. Jag brukar först köra några varv i ansiktet med bara oljan för att lösa upp sminket, sedan tillsätter jag vatten och gnuggar lite till för att till sist skölja av hela kalaset.

Cleanse Off Oil löser upp sminket galant och för mig funkar den även utmärkt att använda som vanlig rengöring för ansiktet, vilket innebär att jag slipper ytterligare en rengöringsprodukt. När sminket är borta kör jag helt enkelt en andra omgång för att rengöra själva huden. Den får agera rengöring även på morgonen. Vissa upplever att den lämnar en oljig hinna på huden, men det gör den inte på mig. Hur man upplever detta beror väl helt enkelt på vilken hudtyp man har.

Jag skulle säga att Cleanse Off Oil ligger rätt nära Precleanse på de flesta punkter, men med en bättre förpackning och lägre prislapp. Den är överlag en trevligare produkt på något vis, vad det beror på kan jag inte riktigt sätta fingret på men jag antar att det handlar om helhetsupplevelsen. Prisklassen ligger över vad jag brukar klassa som budget, men den känns prisvärd och det kan inte bli annat än full pott. Jakten på den perfekta rengöringsoljan för mig slutar nu officiellt.


Betyg? 5/5
Pris? 220 pix för 150 ml
Var? MAC-diskar i Göteborg, Stockholm och Malmö. Kicks.se


english flag I have finally found my holy grail when it comes to cleansing oils. The MAC Cleanse Off Oil removes every trace of make up and doesn’t leave an oily residue. You can work up a nice milky consistency when mixed with water and then easily rinse the whole thing off. The oil has a fresh smell to it, kind of citrusy/herbal. I hope I never have to part ways with this darling. 

10 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.