Några favoriter i kampen mot mörka ringar

Flytande concealers är något som ligger mig varmt om hjärtat, jag har inte supermörka ringar under ögon naturligt men när kroppen är sliten och jag har druckit för lite vatten eller fått för lite sömn så ger det sig genast till känna i form av mörka ringar under ögonen. Därför är jag alltid på jakt efter bra flytande concealers att dölja spåren av trötthet med. Här har vi tre (well, fyra för att vara exakt men jag  blandar två nyanser av ena märket så de får gå som en) av mina favoriter för tillfället – en av dem är gammal i gemet, de andra är hyfsat nya bekantskaper. Ingen av dem är vråltäckande utan jag skulle beskriva dem allihop som lätt till mediumtäckande, men med lite olika funktioner.

Bright Eyed Eye Brightener från Coastal Scents har jag testat i några månader nu och den har blivit en storfavorit. Ljusaste nyansen Ivory är egentligen inte superljus, men den funkar ändå fint på min ljusa hy i nyllet. Den har en laxrosa ton som gör den perfekt för att neutralisera mörka ringar som drar åt blått eller grönt. Konsistensen är krämig men ändå tunn och den är hyfsat lätt att arbeta med –  men det krävs att man arbetar in den ordentligt för att det inte ska bli några kanter, eftersom den har en annan ton än huden. Den sitter på plats hela dagen och ger en naturlig finish. Jag brukar dutta ut en liten klick på handen och applicera med pensel för att sedan arbeta in den med fingrarna, kroppsvärmen får den att smälta in i huden. En liten mängd räcker långt så ytterligare plus för att den är dryg. Helt klart den bästa neutraliseraren i gänget!

Pris? Cirka 65 kronor
Var? coastalscents.com


Select Cover-Up från MAC i nyansen NW20 är en gammal trotjänare. Den är något tjockare i konsistensen än Bright Eyed men är ändå lätt att arbeta med och jag brukar applicera den på precis samma sätt som jag gör med Bright Eyed – dutta på handen och sedan arbeta in med fingrarna. Select Cover-Up är den concealer som bäst matchar min hudton och den funkar därmed bäst att kamouflera med, alltså samma funktion som den concealer jag använder i resten av nyllet. Även Select Cover-Up sitter på plats hela dagen i mitt fall, men kan ibland lägga sig i vecket jag har under ögat, det kan man dock snabbt justera med världens bästa verktyg – fingrarna. Något jag stör mig på med den här produkten är att hållbarheten bara ska vara sex månader enligt förpackningen, medan de andra varianterna i inlägget har betydligt längre hållbarhet.

Pris? 175 kronor
Var? kicks.se, MAC-diskar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Match Perfection Skin Tone Adapting Concealer från Rimmel inhandlades under senaste London-besöket. Den beskrivs som en 2-i-1 produkt som ska fungera både som concealer och highlighter för ögonområdet. Tuben har en inbyggd applikator i form av en pensel, vilket kanske inte är jättehygieniskt men jag är inte så kinkig i det här fallet. Det funkar prima att applicera med penseln direkt under ögat och sedan arbeta ut den med fingrarna. Man får vara lite snabb dock för concealern sätter sig rätt fort. Finishen blir väldigt fin och naturligt, det känns nästan lite primeraktigt, slätt och jämnt med andra ord. Me likey! Hade jag bara köpt mörkare nyansen Soft Beige skulle jag inte tycka att den gjorde ett särskilt bra jobb med highlightandet, däremot funkar den fint som concealer. Men av just den anledningen köpte både Therése och jag även ljusaste nyansen Ivory, som ger en uppljusande effekt. Soft beige blir därmed täckande medan Ivory ljusar upp under ögat – den perfekta kombon!

Pris? 65-70 kronor beroende på vart man köper den.
Var? asos.com, Boots och Superdrug i England

När jag swatchar alla concealer-varianterna kraftigt på min bleka underarm så ser de väldigt mörka ut uppenbarligen. Men väl i nyllet matchar de min ljusa hudton fint när man arbetar in dem. Här får man en bra uppfattning om hur rosatonad Bright Eyed är.

 

english flag Some of my favourite concealers for the under eye area. Bright Eyed from Coastal Scents in the lightest colour Ivory is quite pink and therefor the perfect neutralizer for blue or green under eye circles. It blends perfectly and stays put throughout the day. Select Cover-Up from MAC in NW20 is the perfect match for my skintone. It camouflages dark circles and has a nice finish. The only thing that bothers me about Select Cover-Up is the short best before date. Last but not least we have the Match Perfection Skin Tone Adapting Concealer from Rimmel. It gives you a natural finish and almost feels like a primer to the touch. I love to mix darker Soft Beige with the lightest colour Ivory, while Soft Beige covers Ivory highlights – a killer combo!

9 Kommentarer

 • Kerstin skriver:

  >Vilka trevliga tips! Min favorit just nu från Lumene verkar vara lite lik Bright Eyes här.

 • Lenore skriver:

  >Jag kan verkligen rekommendera Dior Diorskin Nude Skin Perfecting Hydrating Concealer (världens längsta namn!) den är fuktighetsgivande och bra täckande!

 • Heartcore skriver:

  >Har hört gott om den tidigare och är helt klart nyfiken, men kan inte motivera att köpa den i nuläget när det finns budgetvarianter som funkar bra. Kanske någon gång i framtiden …

 • Heartcore skriver:

  >Gillar själv att läsa den här typen av jämförande inlägg så förhoppningsvis blir det fler i framtiden. Trevligt att Lumene har något liknande, är ju lite mer lättillgängligt :)

 • Lena skriver:

  >Måste bara tipsa om att Rimmel make up går att hitta i Sverige – på Gekås i Ullared har jag sett det när jag varit där! :) Däremot har jag inte vågat testa det för jag visste inte om det var något att ha, något tips på bästa produkten hos dem? :)

 • Heartcore skriver:

  >Vilket strålande tips, ska jag definitivt kika in nästa gång det blir en tripp till Gekås. Har tyvärr inte testat något mer ur sortimentet än dessa concealers, men dem gillar jag ju! Har även hört gott om deras läppstift, så de kanske kan vara värda att spana in :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.