Ren, renare, renaste sminkborstarna!

Sminkborstar och penslar är något som många gärna investerar lite mer slantar i, eftersom bra borstar kan förenkla sminkrutinen något enormt och hjälpa slutresultatet på traven. Själv blandar jag budget med dyrare borstar hej vilt, bra borstar kan man idag hitta i alla möjliga prisklasser. En förutsättning för att borstarna ska prestera så bra som möjligt och hänga med i många är att man sköter om dem och håller dem rena. Sminkborstar är dessutom en riktig bakteriehärd så även huden tackar för att man tar hand om sina sminkverktyg. Personligen är jag en periodare när det kommer till borstrengöring – emellanåt är jag extremt regelbunden och tvättar mina mest använda borstar någon gång per vecka, men i vissa perioder händer det att jag totalt glömmer av allt vad borstrengöring heter – vilket resulterar i sämre hy och borstar som inte plockar upp pigment som de ska.

Vanligtvis brukar jag använda mig av oparfymerat schampo när jag rengör mina borstar, oftast en billig flaska som man kan slösa med utan dåligt samvete. Jag tyckte tidigare att mitt oparfymerade schampo skötte jobbet alldeles utmärkt – tills jag testade Make Up Store Brush Cleansing Soap vill säga. Ett exemplar av den här borsttvålen låg i goodiebagen från bloggträffen vi anordnade under hösten 2011. Den ska rengöra borstarna skonsamt samtidigt som den desinficerar dem. Tanken är att man blöter borsten och sedan jobbar upp ett lödder med tvålen, därefter är det bara till att skölja med ljummet vatten och låta borstarna torka horisontellt.

Om jag trodde att borstarna blev rena innan så är de löjligt rena efter några omgångar med den här tvålen, de känns som nya i princip. Inte ett spår av produkt går att hitta i min kompakta kabukiborste som vanligtvis är trixig att få helt ren. Min hy jublar över det hela och den oparfymerade schampoflaskan används numera till sitt egentliga syfte – att göra rent håret. Det faktum att tvålen levereras i en trevlig liten låda och kommer att räcka i en halv evighet gör ju inte saken sämre. Men jag har ett stort problem med Make Up Stores borsttvål, och det är det faktum att den är parfymerad. Den luktar verkligen extremt tvåligt och doften har en tendens att sätta sig i vissa av borstarna. Sjukt onödigt att parfymera i mitt tycke, jag är nu därför nyfiken på Linda Mehrens liknande borsttvål – någon som testat? Och till den stora frågan, hur mycket luktar den?


Betyg? 4/5
Pris? 130 pix
Var? Make Up Store, kicks.se


english flag Taking care of your make up brushes is a vital step in your make up routine. If you clean them on a regular basis you can avoid break outs caused by the bacteria that settles in your brushes. Cleaning them also means you have tools that performs the way they should. The Brush Cleansing Soap from Make Up Store leaves your brushes ridiculously clean with just a few twirls. I do have one big issue with this soap though – it’s strongly scented and some of my brushes pics up the scent, an unscented version of this would have gotten a full score from me.

14 Kommentarer

 • Monticka skriver:

  Vet att bjooti har testat den där andra rengörningstvålen iaf, checka hos henne :)

 • Lenore skriver:

  Köp Marseilletvål hos nåt ställe där de har konstnärsmaterial, den fungerar likadant, luktar inget och kostar bara 39 kronor för 300 gram! Sjukt bra! Finns även på nätet. Jag har min tyvärr hos mina föräldrar för tillfället så jag fick använda schampo, helt värdelöst i jämförelse. Den återfuktar, rengör, dödar bakterier och gör det enkelt!

 • Purity skriver:

  Jag använder Linda Mehrens tvål och är supernöjd! Rengör riktigt bra utan att torka ut, tar till och med bort envisa rester av concealer och foundation som jag vanligtvis får använda olja för att få ur mina borstar. Doftar svagt av citron, men inget som ”smittar av sig” på borstarna så att säga. Enda negativa är plåtburken som kan vara lite knepig att få upp, speciellt om det har fastnat tvålrester i gängorna.

  • Heartcore skriver:

   Kul att höra att den gillas! Även MUS variant gör ett bra jobb med concealer vilket är uberbra, skönt att slippa ett extra rengöringssteg liksom. Så länge doften inte sätter sig i borstarna så har jag inget emot citrondoft :) Föredrar ju plast framför plåt i sådana lägen, men det är smällar man får ta!

 • Ninni skriver:

  Åh, jag har inte testat min borsttvål ännu, har snålat för jag har fortfarande kvar av mitt borstschampoo från Elf, men snart är det slut och då ska jag ge mig på den här tvålen, det blir spännande!

 • Beauty by Tanci skriver:

  Heej. Jag har testat Linda Mehrens borsttvål och visst den är bra men ack så odryg. Jag tror att den räckte till att tvätta rent mina borstar max 7-8 gånger så det tycker jag blir för dyrt för ja tvättar borstarna väldigt ofta. Sen har jag också många så ja vet inte om de e annorlunda för andra men nu ser ja fram emot att testa den från MUS för den såg mycket större ut.

  • Heartcore skriver:

   Men neeej vad tråkigt om den är såpass odryg. Jag tvättar visserligen inte supermånga borstar på en regelbunden basis så den skulle säkerligen räcka längre i mitt fall, men tråkigt när man lagt de pengarna. Hoppas du gillar MUS variant och att den hänger med lite längre!

 • Aidas Make Up skriver:

  Jag är också sugen på Linda Mehrens omtalade borsttvål, jag är bara så rädd att tvålen ska gå åt eftersom att man måste skölja av den efter varje borsttvätt (eller?). Vad kul att denna fick en fin recension, ska kika in denna någon gång jag med =)

  • Heartcore skriver:

   Jag brukar skölja av för att det inte ska finnas några sminkrester kvar på tvålen, känns fräschast så ur hygiensynpunkt. MUS variant är ju större än Linda Mehrens och blir därför lite mer prisvärd, så helt klart värd att spana in :) Doften är det enda jag har att invända mot som sagt.

 • Evelina skriver:

  Jag ÄLSKAR Linda Mehrens-tvålen, den doftar gott av citron och rengör penslarna på ett kick! Den är lite odryg men jag är ändå väldigt nöjd med mitt köp. :)

  • Heartcore skriver:

   Citron är fina grejer. Spännande hur åsikterna går isär kring Linda Mehrens variant, får nog införskaffa den framöver och bilda mig en egen uppfattning :) Den låter himlans trevlig i mina öron.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.