Everyday Minerals IT base

Vanligtvis använder jag Everyday Minerals Semi-Matte base när det kommer till formula på min mineralfoundation, men för ett tag sedan bestämde jag mig för att ge deras IT-formula en chans. IT-formulan ersatte deras tidigare Intensive base och riktar sig till dem med normal/oljig hy. Den finns i nio olika nyanser och ska leverera en felfri matt hy. Jag körde på ljusaste nyansen Fair, som är tänkt för ljus hy med kalla undertoner.

Till att börja med så kan jag upplysa er om att jag är himlans förtjust i Everyday Minerals förpackningar – de är platta och smidiga, produkten är lätt att dosera och locket är alldeles lagom stort för att kunna arbeta in produkten i borsten. Efter den upplysningen så kan vi nu fokusera på IT base. Täckningen hos IT base ska gå att bygga upp, och det håller jag helt klart med om. Man kan applicera ett tunt lager för lättare täckning eller bygga på med mer produkt för full täckning. Men utöver täckning och förpackning så kommer jag och IT base inte riktigt överens. Semi-Matte älskar jag eftersom den gifter sig så fint med min hy, den smälter in och ger en glowy naturlig finish. IT-formulan smälter tyvärr inte samman med min hud på samma vis och jag har problem med att jobba in den i huden. Jag har testat med lite olika kabukis, både flat tops och rundade borstar, men resultatet blir detsamma. Jag har även testat att pressa dit produkten istället för att borsta runt den på huden, men det går inte heller hem. Den lägger sig ovanpå huden och det blir mest pannkaka av det hela.

Problemen kan säkerligen ha att göra med det faktum att min blandhy som är yttorr helt enkelt inte funkar ihop med den här formulan – den kanske smälter samman bättre med en oljigare hy. Oavsett så faller inte heller konsistensen mig i smaken, den är åt det torrare hållet och rätt svår att arbeta in i borsten.

Nyansen Fair swatchad på min underarm. I nyllet är den faktiskt en rätt bra färgmatchning, kanske en smula för ljus just nu under sommarmånaderna, men det går ju alltid att blanda med en mörkare nyans.

Summan av kardemumman är att den här formulan inte var för mig, men kanske passar bättre för den oljiga huden. Jag hade även gärna sett ett större nyansutbud i stil med det som finns för övriga formulas i sortimentet, men det kanske utökas framöver.


Betyg? 2,5/5
Pris? Cirka 90 kronor på egna hemsidan + frakt.
Var? Everyday Minerals


english flag I absolutely love the Semi-Matte base from Everyday Minerals but a while back I decided to give the relatively new IT base a try. The packaging on these mineral foundations are brilliant and the coverage that the IT base delivers is really good, but other than that we don’t really draw even. The IT base doesn’t blend  as well with my skin as the Semi-Matte base does and the result looks quite unnatural. I’ve tried it with some different kabuki brushes, both flat tops and rounded ones, but the foundation mainly lies on top the skin regardless of what kind of brush I use. I have combination skin with a dry surface so maybe this formula works better with an oilier skin type since it’s quite a dry consistency.

6 Kommentarer

 • Fröken Frodig skriver:

  Jag använde den gamla Intensive-formulan innan den försvann, är den likvärdig nya IT tro?

  Semi-matte och Matte ger lite för dålig täckning för min smak, Intensive var perfekt på min hy, även nyanserna (kalla) passade utmärkt. Beställde Matte istället, men där skilde sej motsvarande nyanser ganska mycket från Intensive tyvärr.

  • Heartcore skriver:

   Jag har testat på Intensive-formulan också och tycker nog att IT kommer hyffsat nära täckningsmässigt, men det krävs lite mer produkt än det gjorde med Intensive. Knasigt hur nyanserna kan skilja sig så mycket mellan olika formula, jag fick köra på en hel annan nyans när jag gick över till Semi-Matte än vad jag hade i Intensive.

 • Lulillan skriver:

  Du kanske kan testa applicera den våt eller att spraya ansiktet med nån spray efter om det gör att det pudriga försvinner lite?
  Men jag vet vad du menar, en del puder/foundations smälter in i huden och det känns sådär perfekt. Andra lägger sig ovanpå och krackelerar eller hur man ska säga. Det känns och ser pudrigt ut och det blir inte alls det där naturliga fina. Det är svårt att hitta det där fina tillsammans med hög täckning.

  • Heartcore skriver:

   Att spraya för att få bort pudrigt är ett himlans bra knep tycker jag! I det här fallet handlade det snarare om att det blir mer kakigt än pudrigt. Naturlig utseende och hög täckning är en väldigt svår kombo precis som du säger, jag drömmer fortfarande om den dag då jag hittar min heliga mineralfoundations-graal … Everyday Minerals Semi-Matte är ju det närmsta jag kommit än så länge.

 • Elin skriver:

  Jag köpte min senaste Everyday Minerals foundation av brallis.se och det är väll den enda butiken (vad jag vet) i sverige som inte tar ett överpris.

  Där finns även den nya jojoba foundation vilket är en foundation som jag starkt rekommenderar! Du som redan är såld på semi-matte kommer att bli kär :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.