Prisvärt för fransarna från MIYO

Länge leve budgetmascarorna! När min favorit från Deborah tog slut gav jag mig på att testa två olika mascaror från budgetmärket MIYO. Först ut att recenseras är Big Fat Lashes*, en mascara som utlovar rejält med volym åt fransarna. Det finns många saker jag gillar med den här mascaran – färgen blir intensivt svart, borsten är stor utan att vara enorm vilket gör att man täcker många fransar i ett svep, borsten är även tät vilket resulterar i en hyffsat klumpfri applicering, och sist men inte minst så sitter mascaran på plats hela dagen utan något nedfall. Prislappen på 59 spänn för 10 ml sitter också rätt fint.

Vad gäller den utlovade megavolymen så infinner den sig aldrig riktigt tyvärr, men Big Fat Lashes levererar helt klart tillräckligt med volym för att jag ska tycka att det är en bra vardagsmascara. Formulan var lite blöt till en början men det blev snabbt bättre på den fronten. Den löses lätt upp av vatten vilket är grymt bra när man ska tvätta bort den, men av samma anledning ska man nog undvika att stoppa nyllet i ett regnoväder …

På bilden har jag två lager på övre fransraden och ett lager på undre. Som ni ser tar den sig igenom en hel dag helt smulfritt. Mascara är en sådan produkt där det individuella utgångsläget påverkar resultatet väldigt mycket, jag som har långa och böjda fransar naturligt är mest ute efter lite extra volym och svärta, vilket gör att Big Fat Lashes funkar alldeles utmärkt i mitt fall. Har man få fransar som kräver lite mer volym för att ge ett intensivt uttryck tror jag däremot att man får leta vidare.


Betyg? 3,5/5
Pris? 59 kronor
Var? Eleven, Lyko, Bubblebox, dagligvaruhandeln – lista över återförsäljare, vissa Lindex-butiker delar av sortimentet.


english flag Big Fat Lashes mascara from MIYO is supposed to give you extreme volume á la Hollywood and an intense black colour. The extreme volume is nowhere to be seen, but I still think this is a really nice mascara for everyday use. It doesn’t clump, the colour truly is black, it stays where it’s supposed to throughout the day and I like the big dense brush. The price lands on 59 swedish kronor, which is about $9, a nice budget mascara in other words. 

*PR Sample

2 Kommentarer

  • roxcat skriver:

    Den ser fin ut på dig! Själv har jag använt deras Massive Lash Attack eller vad den nu heter, massiva blir fransarna knappast men det är en bra vardagsmascara, och priset går ju inte att klaga på =)

    • Sofia skriver:

      Budgetkap helt klart! Känns som att vardagsmascara är ledordet för alla deras mascaror och inte mig emot eftersom det är rätt sällan jag vill ha de där riktigt massiva fransarna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.