Rich Hippie Love Train EdP

Jag har varit nyfiken på Los Angeles-baserade parfymföretaget Rich Hippies dofter sedan långt innan vi startade den här bloggen, men det är först nu som jag faktiskt har sniffat på en av deras många parfymer. Rich Hippie skapar 100% ekologiska parfymer med extrakt från växer, blommor och organisk alkohol från vindruvor. Märkets många fans stämmer alla in i en massiv hyllningskör till de udda ekologiska dofterna med gulliga namn – men en stor del av deras framgång har de att tacka för en smart marknadsföring där stora namn i Hollywood har nämnt märket som en parfymfavorit. Om de förtjänar hypen eller ej låter jag vara osagt eftersom jag bara har luktat på en av alla deras dofter, men min flaska Love Train* ska nu få inta rampljuset en liten stund.

Love Train beskrivs som en flörtig, lätt, sexig och romantiskt blommig doft. Doftnoterna är en mix av kronblad från ylang ylang, vetiver samt fransk, italiensk och brasiliansk citrus. Jag gillar dofter med markanta citrusinslag, men i Love Train blir det väl påtagligt eftersom den i princip bara luktar citron-ish i min näsa. Jag önskar verkligen att de blommiga och jordiga inslagen hade trätt fram tydligare i doften. Det enda jag egentligen tänker på när jag bär doften är att den luktar som Refreshers-godis, blandat med Burt’s Bees nagelbandskräm. Där har ni en doftanalys som heter duga! Doften dröjer inte kvar på huden särskilt länge, när citronen ger vika känner man ett uns av något blommigt innan det hela är ett minne blott. I övrigt är flaskan rackarns söt, jag diggar namnet och det är helt klart praktiskt med roll-on om man vill ha med sig parfymen i väskan. Som ni kanske märker är jag inte jätteimponerad, Love Train’s doftnoter kunde gjort den till en vinnare i min bok, men tyvärr är innehållet i den här söta flaskan rätt intetsägande.

Jag är väldigt tudelad till Rich Hippie överlag, å ena sidan är jag imponerad av hur man lyckats särskilja sina dofter på marknaden och jag uppskattar verkligen företagets eko-tänk. Samtidigt känns dofterna rätt överhypade och framför allt överprisade – 219 spänn för 5 ml är lite väl saftigt för mig. Jag gillar som sagt citrus och därför tror jag säkerligen att jag kommer rolla på lite Love Train emellanåt för en frisk fläkt, men jag sällar mig än så länge inte till några hyllningskörer.


Betyg? 3/5
Pris? 219 kronor för 5 ml
Var? Swedish Beauty Factory


english flag I’ve been curious about eco friendly perfume brand Rich Hippie for a couple of years – their cute namnes, simple but interesting mix of notes and handy roll-on bottles has put them on the top of my wish lists for a while now. When I got the opportunity to try one of thir scents my choice fell on Love Train, since the mixture of flowery, earthly and citrusy notes sounded promising. When applied to my skin though I was kind of disappointed. It’s pretty much a one dimensional scent where all you can smell is the citrus, and although I love citrus, I expected more. I miss that flowery touch and some depth from the vetiver. On top of that the scent doesn’t last for very long and the pricetag is quite high, so unfortunately Love Train wasn’t quite the hit that I had hoped for. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.