Avène Micellar Lotion

avene micellar lotionDet var ett bra tag sedan jag skrev en produktrecension här på Heartcore, men nu är det dags! Avène Micellar Lotion är en ansiktsrengöring som ska avlägsna smink, smuts och orenheter på ett milt och skonsamt vis. Med lite enklare ord skulle man kunna kalla det hela för ett rengöringsvatten. Den här typen av rengöring har gjort allt mer väsen av sig den senaste tiden – tidigare har det varit en favorit hos makeup-artister för att snabbt och skonsamt ta bort makeup på kunder och modeller, men allt fler varianter av rengöringsvatten har dykt upp på hyllorna i butikerna där vi vanliga dödliga handlar. Avènes variant innehåller lugnande och irritationsdämpande thermalvatten, ska fungera mjukgörande och återfuktande, och den ska vara mild nog att använda som ögonmakeupremover för kontaktlinsbärare. Den appliceras med en bomullsrondell i hela ansiktet och ska inte sköljas av. Känner man att det behövs så kan man upprepa hela proceduren en andra gång för riktigt ren hy. Det här rengöringsvattnet riktar sig till dem med normal/blandhy som har en tendens till rodnad.

Jag har alltid använt rengöringar som man sköljer av tidigare, helt enkelt för att jag gillar känslan av att ansiktet känns ordentligt rengjort. Men vanligt vatten har ju en tendens att torka ut huden, vilket inte är optimalt för min yttorra hy. Det känns visserligen lite motsägelsefull att då använda ett rengöringsvatten istället, men jag har inte upplevt att det torkar ut min hy – tvärtom så känns huden mjuk och behaglig efter användning. Jag har testat att använda Micellar Lotion till lite allt möjligt. Som sminkborttagning för ansiktet är den helt ok, men det krävs rätt många bomullsrondeller innan jag upplever att huden är helt ren, vilket innebär att produkten tar slut rätt fort. Så om jag har varit sminkad under dagen använder jag Avène Micellar Lotion efter min vanliga rengöringsolja för att få bort alla spår av dagens makeup. Och på den fronten är jag helnöjd med hur effektivt den tar bort smuts och sminkrester, efter några varv i nyllet är bomullsrondellen nämligen ingen vacker historia. Som ögonmakeupremover är den föga imponerande, det hela blev mest en enda röra. Kortfattat blir det övergripande intrycket därför ett ”mjeh” på sminkborttagningsfronten, men som ansiktsrengöring för sminkfritt nylle får den tummen upp.

För min del är det här den perfekta latmasklösningen på tidiga mornar när jag knappt kan lokalisera handfatet. Precis som med ett ansiktsvatten så tar jag en skvätt på en bomullsrondell och kör en runda i ansiktet. Eftersom man inte ska skölja av produkten är det bara till att kräma på lite ansiktskräm efter det, och sedan var morgonens hudvårdsrutin klar för min del. Jag slipper numera bråka med krämrengöringar och har kunnat plocka bort ansiktsvatten ur min hudvårdsrutin. Därför tror jag helt klart att jag kommer fortsätta med den här typen av rengöring i framtiden, men eftersom jag inte blev totalfrälst på Avènes variant kommer jag säkerligen testa något annat märke framöver.


Betyg? 3,5/5
Pris? 159 kronor för 200 ml (Jag gjorde ett kap och hittade dubbla storleken till samma pris)
Var? Apoteket, Medstop


english flag I’ve been trying out Avène Micellar Lotion for a while now and have come to the conclusion that I really like this type of cleanser. It doesn’t do it for me when it comes to removing eye makeup, and it takes quite a few cotton pads before your face is makeup-free, but as a regular fascial cleanser I love it. It’s such a ”no muss no fuss” kind of skin care routine and it saves me time in the mornings when all I have to do is swipe some of this over my face, put on some moisturizer, and then be done with it. I will definetly try out some other brands in the future, but I’m sticking to the micellar cleansers from now on. 

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.