FOTD: Helgpiff

Som ni kanske märkt har vi uppdaterat våra profilbilder, det tog oss bara en sisådär fyra år … I dag tänkte jag visa upp sminket jag bär på bilden, min ”go-to”-sminkning när jag har ont om tid men samtidigt vill piffa till mig lite extra.

När min hud är i bra kondition vill jag ha en foundation med lättare täckning, här valde jag Face and Body Foundation från Mac i C1. Den är en vattenresistent och sitter på plats hela dagen samtidigt som den låter huden lysa igenom. Där jag ville täcka mer, röda partier och under ögonen, gick jag över med kult-concealern Cover All Mix från Make Up Store. Fixerade basen gjorde jag med transparenta Aqua Cooling Powder, också det från MUS, det ger inget pudrigt intryck men tar bort Face and Bodys något glansiga finish och svalkar skönt vid applicering.

Jag applicerade bronzer generöst i form av Honey Bronze Bronzing Powder från The Body Shop för att ge färg och för lite extra glow använde jag Pinch My Petals från Too Faced på kindernas äpplen.

När det kom till ögonmejken valde jag att satsa på mycket mascara, Maybelline The Rocket i vattenfast på övre fransraden och Pür Big Blink på den nedre eftersom den varken kladdar eller fäller under dagen. För att rama in ögonen ytterligare lade  jag flytande Colorful Eyeliner från Isadora längs övre fransraden och för att se piggare ut använde jag den hudfärgade eyelinern Isadora Inliner Kajal i Blonde på vattenlinjen. För ögonskuggor körde jag på ett säkert kort i form av Naked Palette från Urban Decay. Jag svepte Half Baked över hela locket och definierade globlinjen med Naked och Buck. Virgin använde jag som highlighter i de inre ögonvråna, på brynbenet, kindbenen och duttade lite på amorbågen. Brynen fyllde jag i med en varm brun ögonskugga, Rich Flesh, från Mac.

Avslutade gjorde jag med ett av Revlons Lip Butter i färgen Berry Smoothie, en mediumrosa nyans som drar åt mauve-hållet.

 

english flag This is my go-to makeup for a day out, a kind of amped up ”no makeup makeup” with defined eyes and lots of lashes!

12 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.