Julklappstips: Väldoft till honom

men's perfumes, herrparfymer

Så här i sista minuten kommer några julklappstips. Om man ännu inte klurat ut vad man ska köpa till pappa, brorsan, pojkvännen eller killkompisen är parfym alltid en uppskattad julklapp, speciellt om doften väljs ut med omsorg. Min sambo har en doft för varje tillfälle så jag tycker vi kikar lite närmre på hans samling, förhoppningsvis kan det vara inspiration i julklappsjakten.

 

YSL L´homme EdT -YSL är ett säkert kort när det kommer till parfymer och just L´homme är min favorit med sina fräscha och subtila noter av ingefära och citron. Vitpeppar och basilika tillför en kryddighet och noterna av tonkaböna och cederträ rundar av doften fint.

Chanel Bleu de Chanel EdT – Bleu de Chanel är en sofistikerad doft med träiga aromatiska inslag. Doften öppnar med en citruskick i form av citron, apelsin och grapefrukt. Rosépeppar, muskot och ingefära kittlar näsan lite och i basen hittar man olika träslag och rökelse vilket ger parfymen ett spännande djup.

Lacoste Homme Red EdT – Homme Red är sportig och fräsch. Krispiga gröna äpplen, jasmine, sibirisk furu, patchouli, vetiver och mysk utgör noterna i den här energikicken till doft.

Dolce & Gabbana The One for Men EdT – Det här är en kryddig parfym för någon som inte är rädd för att bära dofter av det sötare slaget. Kombinationen av kardemumma, ingefära, apelsinblomma, amber, cederträ och tobak för tankarna till varma orientaliska nätter.

Police To Be Illusionist EdT – Police levererar budgetvänliga dofter som passar den något yngre bäraren. To Be Illusionist har inspirerats av mörker och mystik och har många inslag från naturen. Doftnoterna består bland annat av bergamott, havsnoter, murgröna, salvia, iris, mossa, mysk och olika träslag.

 

Valet av parfym är väldigt personligt men om man studerar en parfymsamling hittar man ofta återkommande doftnoter som utmärker favoriter. Bland min sambos favoritdofter hittar man till exempel ofta kombinationen av ingefära och cederträ.

 

Har ni några julklappar kvar att ordna?

 

english flag If you still haven’t found the perfect Christmas present for your father, brother or boyfriend a perfume is always appreciated. Here’s a quick look at my boyfriends’ favourites, and let me tell you – he smells darn good!

2 Kommentarer

  • Maria skriver:

    Alla mina julklappar är fixade, köpte Estee Lauder Senseous Nude till mamma och Diesel Only The Brave (gäsp) till brorsan. L’homme från YSL är riktigt fräsch och maskulin och Lacosten är även den en av mina favoriter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.