& Other Stories skönhetsavdelning – en fröjd för näsan

& other stories body care

I somras tog Therése och jag en tripp till Köpenhamn, högst upp på att-göra-listan stod då ett besök hos & Other Stories för att spana in deras skönhetsavdelning. Det hela slutade med att vi vandrade ut med varsin full kasse av diverse kroppssmörj och duschhistorier. Doftkombinationerna hos produkterna är något utöver det vanliga och det visade sig vara en utmaning att inte bara välta ner allt från hyllorna i en kundvagn och köra därifrån. Efter att ha testat produkterna ett tag kan jag konstatera att vissa av de återfuktande produkterna inte riktigt biter på min torra vinterhy, men dofterna är fortfarande fullständigt trollbindande. Lite kuriosa är att dofterna är framtagna i samarbete med Ben Gorham som står bakom svenska parfymsuccén Byredo.


Jag tänkte att vi börjar med att kika på de fyra olika doftserier som bor hos mig, så tar vi lite recensioner framöver. 


Fig Fiction – En väldigt grön och frisk doft som utgör en skön kontrast till många av de andra ganska söta dofterna i butikens utbud. Mogna svarta vinbär och rosépeppar blandas med bambu, vilda fikon, rosenträ och mörka plommon.

Sugar Crush – En söt och ganska intensiv doft som kunde blivit lite väl sockrig om det inte vore för den syrliga citrustouchen som bryter av det hela. Jasmin och brunt socker toppas med bergamott och limejuice.

Moroccan Tea – I nuläget är det här favoritdoften i duschen, vem vill inte lukta som en Mojito liksom! Väldigt frisk och uppiggande doft. Krispig pepparmint och citron med en hint av kardemumma och apelsinblomster har kombinerats med cederträ, mysk och en gnutta brunt socker.

Punk Bouquet – Favoritserien när det kommer till kroppssmörj. En blommig mjuk och behaglig doft som inte sticker så mycket i nästan utan bara känns allmänt mysig. Tigerorkidé och lotusblomma har kombinerats med mandel, söta tonkabönor, mossa och ett stänk av mandarin.


På mina badrumshyllor hittar man i nuläget body soufflé, body lotion och handkräm för att hålla mig mjuk och go. Plus handtvål, duschtvål och en kroppsskrubb. Generellt kan jag säga att priserna är plånboksvänliga, dofterna fantastiska och överlag har jag mest positiva saker att säga om produkterna. Separata recensioner kommer som sagt att dyka upp längre fram. 

 

Pris? 50-120 kronor
Var? & Other Stories, vill man lukta på produkterna live hittar man på svensk mark en butik i Stockholm. Bor man långt ner i landet är butiken i Köpenhamn värd ett besök.

 

english flag A visit to & Other Stories in Copenhagen this past summer almost resulted in us walking out of the store with the entire beauty department in our bags. Practically every product in their body care range smells absolutely amazing. After testing out the products for a couple of months now Moroccan Tea and Punk Bouquet have grown to be my favourites out of the bunch, but I’m pretty sure I’ll find a new love next time I visit the store. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.