3 favoriter för torra händer

gilda intensive hand treatment locobase repair crabtree & evelyn avocado hand therapy
När vinterkylan anlände till Göteborg kom de knastertorra händerna som ett brev på posten. Två av handkrämerna jag tänkte tipsa om idag har redan gjort ett kort framträdande i mina favoriter under 2013, men nu tänkte jag skriva lite mer om dem plus introducera min räddare i nöden när inget annat hjälper.


Gilda Intensive Hand Treatment har jag använt till och från under det gångna året, det är tuben jag plockar fram när händerna känns lite småtorra eller strama. Intensive Hand Treatment riktar in sig på att reparera huden på händer och nagelband, innehållet består bland annat av sheasmör och avokadoolja. Krämen går snabbt in i huden, är dryg och håller händerna mjuka under större delen av dagen. Jag gillar att den är doftfri så att parfym eller kroppssmörj slipper konkurrens. Tyvärr räcker den inte riktigt till nu när torrsprickor och annat plågeri gör sig påmint, då är det dags att plocka fram det tunga artilleriet.

Locobase Repair är en superduperfet historia som i princip är det enda som biter på mina sträva tassar just nu. Det är en sån där urtråkig tub som det känns lite motigt att lägga pengar på, men ack vad den är värd det. Det är inte en kräm man smörjer på dagtid, eftersom den är så väldigt fet tar det ett bra tag innan den har gått in i huden. Det känns i princip som att krämen lägger sig som en hinna över händerna och skyddar och vårdar under natten. Locobase används ofta inom sjukvården för att råda bot på torra hudpartier och mjuka upp såriga ytor, den innehåller hudidentiska lipider som ska påskynda hudens läkningsprocess. Även den här historian är parfymfri.

Crabtree & Evelyn Avocado Olive & Basil Hand Therapy är den lite glassigare tuben i sällskapet. Luktar ljuvligt och milt av gröna sköna godbitar. Den biter inte på riktigt nariga vintertassar men jag älskar hur lena och goa händerna känns efter användning. Den slukas snabbt upp av huden och resultatet är fullt tillräckligt större delen av året. Jag har testat mig igenom några olika varianter i Crabtree & Evelyns Hand Therapy-serie men det här har blivit favoriten på senare tid. Det här är den tjusiga tuben som får ligga framme på nattduksbordet medan de andra två får ligga gömda i lådan. Dessutom är den perfekt att slänga med sig i väskan när man är på språng.


Slutligen två tips som inte nog kan understrykas den här årstiden. Numero uno –  använd vantar! Sitter dina fingrar ihop med din mobiltelefon så köp ett par fingervantar för touch-telefon så händerna slipper exponeras för isande vindar och bitande kyla. Numero dos – undvik att ha händerna i vatten så mycket det bara går. Vatten sköljer bort skyddande oljor och fett från huden som är så himla viktiga i kylan och går du ut med fuktiga händer är det i princip som att gå ut med ett tunt lager is på händerna.

Tipsa gärna i kommentarerna om era favoriter för torra händer!

english flag With great powers comes great responsibility, and with winter in Sweden comes … really dry hands. Every year you think you’re well prepared with thick creames and even thicker gloves, but no. I’ve tried my fair share of hand creams and above are some of my favourite ones at the moment. The ones from Gilda and Crabtree & Evelyn are perfect for fairly dry hands and work pretty much all year round. But when chapped skin and dry itchy skin becomes to great of a challenge, I bring out my heavy duty cream – Locobase Repair. Apply this thick cream at night and wake up with happy hands again.

8 Kommentarer

 • Anna skriver:

  Lush handy gurugu är min favorit just nu. Väldigt fet så passar perfekt över natten

 • Dess/Drömteori skriver:

  Handkrämen från Oliva by CCS! Den är verkligen uppmjukande och lagom fet och doftar gott.

 • Sofia skriver:

  Locobase Repair! Den är väldigt bra mot torra händer och andra partier.
  Perfekt om kvällarna att smörja in och på med bomullsvantar ovanpå :)

  Jag brukar annars använda Elizabeth Arden’s Eight Hour Hand Cream som hänger med i väskan.
  Sen finns det en annan bra billig handkräm på ÖoB, har glömt namnet men tuben har en grönblå färg.

  Pga matrester och annan smuts måste man inom Hotell- och Restaurangbranschen tvätta händerna för mycket. Då blir det väldigt torrt och självsprickor. Oftast får man inte smörja in händer vid kontakt av livsmedel. Så den stunden efter ett arbetspass är över och man får smörja in händer är lyckan gjord :)

  Tack för bra tips!
  Mvh
  Sofia
  Ps. Har någon av er testat Lip tint?

  • Sofia skriver:

   Locobase rules. Jag har aldrig varit särskilt förtjust i Arden’s Eight Hour-produkter, men kul att de funkar för dig! Kan tänka mig att det är dagens höjdpunkt :D Är det någon specifik Lip Tint du syftar på? Jag har testat någon variant från Body Shop och gillar konceptet (vet att Therése har testat Benefits benetint), det perfekt om man vill ha färg på läpparna större delen av dagen utan att måla på med jämna mellanrum, men är inget jag använder till vardags. Det har en tendens att torka ut läpparna så att smörja på läppbalsam med jämna mellanrum blir ett måste istället.

 • Lotta L skriver:

  Neutrogena Norweigan Formula som man köper på Apoteket, 45:-. Om man inte överdoserar kan man ha den på dagen även om den är fet. Finns i en lättare snabbabsorberande variant för 55, såg jag idag. Den har jag inte testat, men tänker göra. Men den andra feta är bra! Jag har den oparfymerade.

  • Sofia skriver:

   Bättre prislapp kan man knappast hitta! Vet att jag testade den för några år sedan och tyckte att den var ok, men inte så mycket mer. Kanske är dags att ge den en ny chans nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.