3 doftfavoriter just nu

favourite perfumes right now jo malone lime basil mandarin les cascade de rochas songe d'iris and other stories frozen verbena

Doftmässigt är det blommigt och kryddig citrus som gäller för min del nu när våren gjort sin entré. Jag försöker att vara rättvis mot parfymsamlingen och variera mig mellan flera olika dofter så ingen känner sig utanför, men efter en stunds velande slutar det ändå alltid med att någon av dessa tre godingar åker på.

 

Jo Malone Lime Basil & Mandarin – Jo Malones dofter dyker titt som tätt upp här på bloggen och just nu är det Lime Basil & Mandarin som pockar på min uppmärksamhet. Det här är en kryddig citrushistoria som känns som en typisk unisexdoft – den funkar liksom på allt och alla. Toppnoterna består av citrus och bergamott. I mellannoterna hittar vi basilika, syren, iris och timjan. Basen består slutligen av patchouli och vetiver. Doften dröjer sig kvar ett bra tag och jag älskar hur den utvecklar sig på huden – från en väldigt örtig citrusdoft till en mjuk men ändå syrlig blommig historia. Kärlek på flaska, precis som övriga dofter jag testat från märket.

Les Cascades de Rochas Songe d’Iris – Irisen är en av mina favoritblommor så det var bara en tidsfråga innan doften av dem skulle få flytta in i parfymsamlingen. Här har vi ännu en syrlig blommig doft med en träig underton. Doftnoterna består bland annat av bergamott, iris, näckros, choklad och fikon. Tyvärr dominerar bergamotten lite väl mycket och jag önskar innerligt att irisen hade fått större utrymme, men trots det är det en av mina favoritdofter i samlingen.

& Other Stories Frozen Vebena Body Mist – I den här lilla flaskan hittar vi bland annat lime, basilika, verbena, geranium och mysk. Det är en väldigt fräsch och uppfriskande doft som jag sprejar hej vilt för att piggna till. Limen är väldigt dominant så blommorna hamnar lite i skymundan, verbenan hade gärna fått träda fram lite tydligare så det hade blivit en fin balans. Men för 70 spänn är jag helnöjd med innehållet.

 

Tipsa gärna om era favoritdofter just nu!

 

english flag If anybody wonders, this is what I smell like nowadays. Spring always brings out a longing  for fresh and floral scents. These three scents are dominated by a lot of citrus and herbal notes, with a floral undertone. 

2 Kommentarer

  • Sara skriver:

    Min absoluta favorit är Chanel mademoiselle! En annan favorit är Miss dior blooming bouquet och Secret charm body mist från VS. Är på jakt efter en ny!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.