Kiehl’s Ultra Facial Cleanser

kiehls ultra facial cleanser

Jag har under en längre tid varit nyfiken på Kiehl’s sortiment, men det är först nu som jag har börjat testa mig igenom utbudet. Först ut att recenseras är deras Ultra Facial Cleanser, en storsäljare i sortimentet som är vida omtyckt världen över. Ultra Facial Cleanser är en löddrande rengöring som effektivt ska ta bort smink och smuts utan att strippa huden på dess naturliga oljor. Parfymfri är den, vilket jag verkligen gillar, och ph-balanserad för att inte irritera huden. Rengöringen är extremt dryg och endast en liten mängd behövs för rejält med lödder. Jag hade lite svårt för konsistensen till en början eftersom den är väldigt tjock och känns svårarbetad, men en skvätt vatten i nyllet och i händerna innan applicering löser det problemet.

Effekten då? Kort sammanfattat så tycker jag att det är en grymt bra rengöring för den som inte orkar lägga ner så mycket tid på sminkborttagningen, det finns nämligen inte ett spår av sminkrester i ansiktet efter användning. Lite fukt på det så är man good to go. För min del är det här den perfekta rengöringen sommartid, men (och det är ett stort men) eftersom det i grund och botten är en mild tvål med sulfater i ingredienslistan vet jag att den inte kommer funka för min hy vintertid. Ultra Facial Cleanser i kombination med min yttorra vinterhy kommer resultera i stram och uttorkad hud, plus idel sura miner. Jag kommer gladerligen att fortsätta använda Ultra Facial Cleanser under sommarmånaderna, men framåt hösten blir den utbytt mot en oljerengöring.

Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utforska Kiehl’s sortiment och är övertygad om att jag kommer hitta några nya favoriter. Om inte annat för att deras stilrena förpackningar ser så himla snygga ut på badrumshyllan.


Betyg? 3,5/5
Pris? 90 kronor för 75 ml, 155 kronor för 150 ml.
Var? Åhléns City, kiehls.se


english flag Ultra Facial Cleanser is a truly efficient cleanser that removes makeup and dirt without leaving as much as a trace of residue on the skin. It’s a simple one step cleansing method that fits my summerskin perfectly, but when winter comes I know that this soap based cleanser will dry out my skin. I’m really looking forward to trying out some other products from Kiehl’s and hopefully stumble upon some new favourites. 

4 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.