Hudvårds-måsten i handbagaget

in-flight skincare essentials

Så här års är det många som flyger till sydligare breddgrader, själv sitter jag på ett plan till Kroatien på lördag. Även om min flygning tar knappa tre timmar är det tillräckligt med tid i den extremt torra flygplansluften för att min hud ska bråka om jag inte ger den lite kärlek. När man ska spendera en vecka med sol och salta bad är det bra om huden är väl förberedd och då är fukt a och o. Samma sak gäller när man flyger hem om man vill att färgen man fått ska hålla sig fin utan att flaga. Om man som jag lätt blir uttråkad eller är flygrädd är det dessutom bra att ha något att sysselsätta sig med under flygturen.

Eftersom man bara får ha med sig 100 ml-förpackningar ombord brukar jag spara produktprover och små reseförpackningar just för att ha med på planet. Här nedanför listar jag produkterna som kommer få följa med på flygresan till Split och berättar hur jag kommer att använda dem.

skincare flight

Takeoff

 1. Bioderma Sensibio H2O rengöringsvatten och handdesinfektion (Apotekets egna i reseförpackning) – Innan man börjar kleta med olika krämer är det viktigt att se till att både ansikte och händer är rena. Jag gillar att ta lite av Biodermas micellära rengöring på en bomullsrondell och stryka över ansiktet.
 2. M Picaut Hydrating Water – För att förbereda huden inför kommande produkter brukar jag börja med en fuktspray. Jag tycker om att spraya flera gånger under en flygning för att få en uppiggande effekt och extra fuktboost. Jag har fört över fuktsprayen till en smart sprayflaska från Sephora i reseformat.
 3. Indeed Labs Hydraluron – Ett fuktpackat serum som har lätt och genomskinlig konsistens. Vill man inte mecka med ansiktskrämer kan man nöja sig här.
 4. Origins Drink Up Intensive Overnight Mask – Även om masken är tänkt att användas över natten tycker jag att den kan få verka de timmar flygresan tar. Masken ska ge intensivt med fukt och bevara fukten i huden, perfekt under en flygning med andra ord! När man smörjt in syns inte masken något nämnvärt på huden så man behöver inte oroa sig för att se ut som ett freak på planet.
 5. Kiehl’s Ultra Facial Overnight Hydrating Masque – För att ha lite valmöjlighet, eller kanske lura på sambon en ansiktsmask, tar jag även med ett prov på Kiehl’s fuktmask.
 6. Clinique All About Eyes – Ögonen behöver också fukt och den här varianten från Clinique ska dessutom jobba mot mörka ringar, svullnader och fina linjer.
 7. NUXE Rêve de Miel Lip Balm – Det här läppbalsamet lägger sig som en skyddande hinna över läpparna och erbjuder långvarig näring och fukt.
 8. Kiehl’s Creme de Corps – När man ändå är igång och smörjer som en tok är det ju inte mer än rätt att kroppen också får sig en omgång. Kiehl’s har bra resestorlekar på sina bästsäljande produkter och den här bodylotionen är en favorit.
 9. L’Occitane Shea Butter Hand Cream – Den här lilla minihandkrämen får också följa med, mest för att den är så liten och göllig!
 10. M Picaut Precious Oil – Ansiktsoljan från M Picaut är verkligen my preciousssss och minituben från resekitet får följa med för att råda bot på eventuella torrhetsfläckar.

in-flight skincare

Landing

 1. Om man känner att ansiktsmasken inte absorberats fullt ut kan man först ta bort resterna med lite rengöringsvatten på en bomullsrondell.
 2. Fuktspray rond 2!
 3. Clarins HydraQuench Rich Cream Very Dry Skin – Om man tar bort resterande ansiktsmask kan det vara skönt med ett tunt lager av en fuktgivande kräm.
 4. Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 PA +++ – Innan man kliver av planet och ut i den stekande solen är det så klart viktigt att smörja in med SPF. Jag kommer ha en SPF i sprayformat lättillgängligt i handväskan inför båttransfern.
 5. NO7 BB Lips Beauty Balm – Även läpparna behöver SPF och med det här läppbalsamet från No7 får man även fin färg och glans.

 

Glöm inte att alla produkter måste få plats i en återförslutningsbar 1 liters-plastpåse. Det var med nöd och näppe jag fick plats med produkterna i det här inlägget, men då har jag trots allt en del full size-produkter.

Har ni några bra tips inför flygresan? Please do share!

 

english flag In this post I share my in-flight skincare essentials. The air is extremely dry on aeroplans and it’s important to give your skin some TLC if you’ll be spending a couple of hours onboard the plane.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.