L’Oréal Sunkiss Jelly

loreal sunkiss jelly

I början av sommaren kapade jag av en sisådär 15 centimeter av min då ganska slitna lejonman. Så. Himla. Skönt! Jag har naturligt mycket ljusa slingor i mitt röda hår och den här sommaren kom slingorna verkligen fram med en kortare frisyr. När Casting Sunkiss Jelly från L’Oréal damp ner i brevlådan kände jag mig vågad och bestämde mig för att testa att ljusa upp hela håret ett snäpp.

Casting Sunkiss Jelly kommer i två varianter, en för ljusbrunt till mörkblont hår (o1) och en för mörkblont till ljusblont hår (02). Produkten passar alla med ofärgat hår som vill ljusa upp håret på ett mer skonsamt sätt för en ”solkysst” look. Produkten är en transparent leave-in gel som appliceras i antingen vått eller torrt hår och ska inte sköljas ur. Formulan innehåller inte ammoniak men väteperoxid och är värmeaktiverad för att ge en progressiv uppljusning av håret. Antingen applicerar man produkten i håret innan man ska vistas i solen några timmar eller om solen lyser med sin frånvaro kan man värma med en hårtork. Jag har testat båda metoderna. Första gången applicerade jag 01 i blött hår och lät det självtorka i solen. Jag hade dock missbedömt väderprognosen och eftersom det blev en ganska molnig dag märkte jag ingen större skillnad på håret. Därför bestämde jag mig för att testa en gång till, den gången applicerade jag rikligt i torrt hår och fönade håret på medel-värme. Nu är Sunkiss Jelly kanske inte riktad till rödhåriga men jag tycker det funkade riktigt bra ändå, även om jag inte tycker att håret blev en till två toner ljusare  som utlovat kan jag ändå se en märkbar skillnad – speciellt på mina redan ljusa slingor.

red ginger hair highlights

Följer man @heartcore_se på Instagram har man antagligen sett att att jag redan hade naturliga ljusa slingor på före-bilden. Eftersom mitt hår är svårt att fånga på bild skippade jag att ta en ordentlig före-bild eftersom jag tycker det kan bli missvisande, men ovanför ser ni resultatet efter Sunkiss Jelly. Jag tycker håret fick en fin glans och ljusare toner, topparna blev visserligen lite torra men det var inget som inte en hårinpackning inte kunde rädda. Om det inte vore för att jag alltid blir sugen på mörkare nyanser till hösten hade jag nog gett håret en omgång till …

Betyg? 3,5/5
Pris? Från 119 kronor
Var? Åhléns, Kicks m.fl.

 

Har ni testat Sunkiss Jelly? Blev ni nöjda med resultatet?

 

 english flag I have red/ginger hair with natural highlights. Since I get really blonde highlights during the summer months I wanted to try a gentle way to lighten my whole head of hair for a more ”sunkissed” look. That’s where L’Oréal Sunkiss Jelly comes into the picture – a leave-in gel that gradually lightens hair up to two shades. The gel is heat activated so you can either apply a generous amount to wet or dry hair and then sit out in the sun for a couple of hours or if there are no rays in sight you can just crack out the good ol’ hairdryer. The product comes in two versions – one for dark blonde hair and one for light brown. I’ve tried both on my red hair and I can definitely tell that my highlights are lighter and that my tips and lengths are a smidgen lighter as well. I’m pleased with the results but would’ve wished some more intense results …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.