Arganolja spelar huvudrollen hos The Body Shop i höst

the body shop wild argan oil

The Body Shop har lanserat ett gäng med nya kroppsvårdsserier det senaste året – våren bjöd på blåbär, under sommaren var det hallon som gällde och nu inför hösten är Heartcore-favoriten arganolja i fokus. Jag tycker överlag att man har träffat helt rätt med den här serien, parfymeringen hos majoriteten av produkterna är ganska så kraftig, men det går hem i min näsa. Doften är inte helt olik Yves Rochers Monoï-serie, men liksom lite rundare och blommigare. Turligt nog får inte arganolja spela dofthuvudrollen, eftersom den mest luktar matlagningsolja i mitt tycke.

Wild Argan Oil-serien består av ett gäng produkter, bland annat har vi klassiker som body butter, duschgel, bubbelbad och skrubb. Dessa särskiljer sig inte direkt från tidigare liknande produkter i sortimentet vad gäller resultatet – body buttret återfuktar rejält, skrubben gör sitt jobb och duschtvålen gör en ren och väldoftande. Min favorit bland dessa fyra produkter är utan tvekan kroppssmörjet, doften kommer verkligen till sin rätt utan en ”smörig” underton som annars är vanligt hos Body Shops Body Butters. Plus att man blir len som en barnrumpa.

Men det är egentligen de övriga produkterna i serien som verkligen väckte min nyfikenhet. Närmare bestämt två solida smörjprodukter och en kroppsvårdande olja i sprayform. Plus en massagetvål. Men eftersom jag inte är något större fan av fast tvål kommer den inte bli någon favorit direkt. Hudvårdsoljan The Radiant Oil for Body and Hair i sprayform är himlans praktisk att bara spraya över kroppen där det behövs, gnugga runt lite, och kvar är mjuk och go hud. Funkar även utmärkt som vårdande olja i håret. Doften hos den här produkten är den jag tycker minst om i serien, det är lite sololja över det hela, men eftersom den avtar väldigt fort gör det mig ingenting. Efter ett tag går den bara att ana på huden.

the body shop wild argan oil solid oil

Fullträffarna i serien är utan tvekan de två solida produkterna Miracle Solid Oil for Body and Hair samt Solid Oil Lips. Här snackar vi sjukt mjuka och väldoftande läppar, samt bästa allroundprodukten på länge. Båda två påminner väldigt mycket om Skin Salve som MAC släppte i sin honungsdoftande Naked Honey-kollektion för några år sedan, en allroundprodukt som både Therése och jag blev fullständigt förälskade i och har saknat något enormt. Parfymeringen i läppsmörjet är i kraftigaste laget, doften liksom slår emot en när man applicerar den men det lägger sig som tur är ganska fort. Därefter kan man njuta av galet goa läppar. Miracle Solid Oil for Body and Hair är grym på att råda bot på torra armbågar, fossingar och överallt där huden behöver lite extra kärlek. Den fungerar även alldeles utmärkt för att ge lite kärlek åt torrt hår. Klockren att ha med i väskan eller på resande fot med andra ord.

Har ni hunnit testa något ur serien, vad tycks i så fall?

Pris? 75-225 kronor
Var? The Body Shop

 

english flag This fall is all about the argan oil according to The Body Shop. The Wild Argan Oil collection consists of ten products in total – all focusing on your body, hair and lips. All of the products has this soft floral scent to it and leaves your skin feeling soft and smelling amazing. There are two products that stand out in the colletion, and that’s the solid ones. Miracle Solid Oil for Body and Hair is the ultimate allround product. It’s perfect for dry hands, feet and elbows and can be used on dry hair. Brilliant to throw in your purse or bring with you when you travel. Solid Oil Lips is a dream for your lips, nothing more needs to be said about it. 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.