Glow på flaska från Pixi

pixi skintreats glow tonic acid toner

Ny förpackning till vänster, den gamla med pump till höger.

Som utlovat kommer här en recension på Glow Tonic från Pixi. Jag läste först om Glow Tonic på Caroline Hirons blogg och tonern hamnade genast på min mentala inköpslista, vilket de flesta av hennes rekommendationer har en tendens att göra. Jag passade på att köpa på mig en flaska under min senaste London-vistelse, men som tur är har Pixi börjat frakta till Sverige (hurra!) – mer info längst ner i inlägget som vanligt.

pixi skintreats glow tonic ingredients list

Glow Tonic är alltså ett lätt exfolierande ansiktsvatten och för mitt lilla fejs är det milt nog att använda både morgon och kväll, jag applicerar med bomullsrondell på väl rengjord hud innan serum/fuktkräm. Tonern innehåller varken parfym (dock Pixis naturliga ”doftolja” med lätt och fräsch doft), färgämnen eller alkohol och är dessutom oljefri. Inget tjafs med andra ord. Däremot ryms det massvis av godis för huden i flaskan. Lugnande aloe vera, ginseng för att tillföra syre till huden, trollhassel som är sammandragande och antiseptiskt samt 5 % glykolsyra som exfolierar huden genom att avlägsna döda hudceller.

Jag ska inte påstå att det här är en mirakelprodukt som löser världens alla problem men jag upplever att min hudton har blivit lite jämnare och att min hy har fått mer glow och blivit allmänt mindre bråkig sedan jag införde Glow Tonic i hudvårdsrutinen. Jag behöver dessutom inte köra exfolierande masker lika ofta eftersom tonern håller min hy hyfsat i schack. Att Pixi inte testar på djur och att svenska Petra och Sofia står bakom märket gör att det inte kan bli annat än full pott!

 

Betyg? 5/5
Pris? £18 för 250 ml (cirka 200 svenska kronor)
Var? Pixis hemsida, fri frakt över 35 pund (annars kostar frakten £14.50 – ouch!). Eleven har Pixi i sortimentet men tyvärr saknas just Glow Tonic.

 

english flag Pixi Glow Tonic really do live up to the Caroline Hirons hype. It’s a gentle yet effective toner that removes dead skin cells and leaves the skin looking more even and glow-y. Big thumbs up!

5 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.