Nytt sängbord på 10 minuter

Säg hej till mitt sängbord, en vit historia som börjar se lite tråkig ut i mina ögon. Men istället för att göra mig av med det valde jag att piffa till det. Jag gick loss med dekorplast med marmormönster och vips hade jag en helt ny möbel! Det är busenkelt att applicera och så länge man kan hantera en sax eller en mattkniv någorlunda är det bara att köra på.

Kort och gott måttar man upp ytan som ska täckas och klipper eller skär dekorplasten i önskad storlek. Jag hade ingen linjal att tillgå så jag skar plasten utefter kanten på en skärbräda för att få en rak linje. Därefter drar man långsamt bort skyddspappret på undersidan av plasten efterhand som man applicerar den. Man får vara noga med att släta ut dekorplasten allteftersom man fäster den för att undvika luftbubblor. Exempelvis kan man använda någon form av spatel, degskrapa eller fuktad trasa för det ändamålet, men jag klarade mig utmärkt med enbart mina egna händer.

Hörnen kan vara trixiga att få till – jag gjorde det enkelt för mig och vek in den ena sidan under den andra, men vill man kan man snitta upp plasten i hörnet och klippa bort det överflödiga. Det var dock lite överkurs för min del. 

Jag blev vansinnigt nöjd med resultatet, det är ju ingen fullständig makeover på något vis men tillräckligt för att bordet ska få en paradplats i sovrummet igen. Jag köpte min rulle hos Panduro där man får 2 meter för 69 kronor. Dekorplast, eller kontaktplast som det också kallas, hittar man även hos en hel del byggvaruhus och säkert i en mängd hobbybutiker. Ett billigt sätt att hotta upp allt från möbler till brickor, lådor, hyllor – bara fantasin sätter gränserna som det så fint brukar heta. Vill man i framtiden ta bort plasten går det utmärkt, man värmer bara försiktigt upp den med en hårfön eller liknande och drar bort den.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.