Recept: rabarbermojito

rabarbermojito receptÄntligen är rabarbersäsongen i full gång! Vill man testa något annat än att göra kräm och paj på rabarber kan jag tipsa om den här smarriga drinken – ett måste för alla mojito-fans. Dessutom är den lika god med som utan alkohol.

Rabarbersirap
För att förvandla en klassisk mojito till en rabarbermojito behövs rabarbersirap, en smaksatt sockerlag, som är busenkel att göra. Sirapen är dessutom gudomligt god att ringla över till exempel vaniljglass eller yoghurt. Receptet räcker till flera drinkar och håller sig ungefär två veckor i kylen.

Ingredienser:

3 stora stjälkar rabarber
2 dl strösocker
4 dl vatten
¼ tsk kanel
¼ tsk muskot
En liten skvätt vaniljextrakt eller 1 vaniljstång

Smält sockret tillsammans med vatten i en stekpanna. Lägg i resterande ingredienser och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt det sjuda i upp till 10 minuter. Låt sirapen svalna innan den silas. Den färdiga sirapen ska vara klar och ha en fin rosa färg.

rabarbermojito drink recept

Rabarbermojito

Detta behövs till en drink:

3 cl ljus rom
6 cl rabarbersirap
En skvätt sodavatten eller 7-Up/Sprite (frivilligt)
6 myntablad
1 msk limejuice + zest från en halv lime
1 liten nypa riven muskot (frivilligt)
Isbitar

Muddla lime ordentligt tillsammans med mynta och muskot i botten av drinkglaset. Tillsätt rom och sirap och blanda med en drinkpinne. Toppa med massvis med is. Smaka eventuellt av med sodavatten eller 7-Up/Sprite för lite bubbel, vill man ha ett alkoholfritt alternativ blir det supergott att ersätta rom helt! Garnera med mynta och använd en bit färsk rabarberstjälk som drinkpinne för en festlig touch.

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.