Blått är flott

Blått har varit vårens stora inredningsfärg och den håller ett fast grepp även om sommaren. Nu snackar vi inte klassiskt marinblått som alltid gör entré tillsammans med rött och vitt så fort vi känner doften av hav och flottan siktats vid Vinga, utan nu har hela den blåa färgskalan fått lite välförtjänt uppmärksamhet – från ljusaste babyblå via knallig kobolt och kleinblått till djupaste marin.

Jag älskar blått i alla dess former, men då främst på kläder och accessoarer. I hemmet mitt får man däremot leta med ljus och lykta efter blåa inredningsprylar. Jag bestämde mig för att ändra på den saken och slängde in lite blått i vardagsrummet, i form av nya prydnadskuddar. Eftersom jag är rätt ombytlig av mig och inte vill lägga för mycket pengar på saker som jag riskerar att tröttna på, fick några budgetfynd från IKEA flytta in. Närmare bestämt mönstrade Blåvinge och enfärgade Ormkaktus. Prislappen på 39 respektive 49 pix kan man inte klaga på och som om inte det vore nog är de ju faktiskt snygga också. De gifte sig fint med min gråa soffa. Glassigare kuddfodral får jag investera när jag inte längre spiller i takt med en femåring –  en dag som troligtvis aldrig anländer.

Det har även flyttat in lite blått i köket. Tills den dagen då Rörstrands Mon Amie fyller mina köksskåp så fyndar jag tjusiga tallrikar på loppis istället. Som exempelvis klassiskt Willow-porslin från Gustavsberg och en skönhet från Rörstrand.

Om någon annan är sugen på att uppdatera kuddarsenalen har vi här lite fyrkantig inspiration i form av några snyggingar med saftig prislapp från Chhatwal-Jonsson, fantastiskt fina Prancing Peacock från House of Rym och ett gäng prisvärda godingar från Mio, IKEA, H&M Home och Hemtex.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.