Lavendeldrömmar

this works deep sleep pillow spray

Efter några veckors välbehövlig semester har det blivit dags att börja komma in i vardagsrutinerna och bloggandet igen. Att få ordning på dygnsrytmen efter semestern är inte det lättaste och med en busig kattunge vill det till att få tillräckligt med sömn. I det här inlägget tipsar jag om knepen jag tagit till för att få ro på kvällarna, zzz!

This Works Baby Sleep Pillow Spray är en lavendelspray för sängkläderna som ska ge en avslappnande effekt för en godare natts sömn. Lavendeldoften är frisk utan att på något sätt kännas överväldigande och i bakgrunden hintar örtiga noter av kamomill och vetiver. Jag har förknippat doften med avslappning och upplever att jag lättare kopplar av när jag kryper ner under nysprayade linnelakan. 149 kronor hos eleven.se

This Works Deep Sleep Dream Cream har samma härliga doft som lakansprayen och är en lätt och snabbabsorberande fuktkräm för händer och kropp. Naturliga oljor vårdar och återfuktar huden samtidigt som den lugnande doften ger en avslappnande känsla. Jag gillar att kunna ta med mig krämen när jag är på språng och vet att jag har en stressig dag framför mig. 169 kronor hos eleven.se

Rituals Lavender Fields doftljus – det här doftljuset kombinerar två av mina absoluta favoritdofter – avslappnande lavendel och uppfriskande eukalyptus. Perfekta doftljuset för sovrummet och med brinntid på 50 timmar kommer det vara länge. 175 kronor hos kicks.se eller utvalda Åhléns

5 tips för bättre sömn:

 1. Ljus och mörker – Försök få så mycket dagsljus som möjligt under dagen och att ha det så mörkt som möjligt på natten. Melatonin påverkar dygnsrytmen och styrs av ljuset. När rullgardinen inte räcker tar jag till en sovmask.
 2. Regelbundna tider hjälper den biologiska klockan. Skapa en rutin när det är dags att sova.
 3. Drick en kopp örtte – Jag gillar kamomill som är avslappnande och sägs dämpa oro, som ju är en vanlig orsak till sömnproblem. Min nya favorit är dock Sleepytime från Celestial Seasonings, det är ljuvligt!
 4. Varva ner och sätt mobilen i flygplansläge – Har jag inte ro att läsa en bok gillar jag att bläddra i en tidning. Annars kan lugn musik hjälpa, just nu spelar jag Sufjans Stevens senaste skiva Carrie & Lowell på repeat. Annars är William Fitzsimmons en gammal favorit, och albumet Goodnight är ju passande.
 5. Vädra ordentligt innan du ska sova. Bäst temperatur för att lyckas somna ligger runt 16-20 grader.

Sov sött!

4 Kommentarer

 • Sublimalin skriver:

  Jag har en lavendelspray/pillow spray från Loccitane som nog skulle vara din grej! Själv tycker jag att det lätt blir lite för stark doft av lavendel även om doften i sig är god.

  Förresten, jag har inte fått upp era inlägg i mitt feedly-flöde på hela sommaren och ser nu att jag missat en drös inlägg. :(

  • Therése skriver:

   Jag är ganska känslig för starka dofter men This Works funkar för mig. Får spana in Loccitane’s också! Hmmm, det var konstigt att Feedly inte funkar när t.ex. Bloglovin hämtar nya inlägg, måste kolla upp det asap. Tack för att du uppmärksammade oss! :*

   • Maryland skriver:

    – Just desire to say your article is as surprising. The clarity in your post is just excellent and i can assume you728#1&;re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the rewarding work.

 • Sublimalin skriver:

  Det behöver inte vara nåt knas med er sida, det kan lika gärna vara min feedly som trasslar, den är inte 100% pålitlig har jag märkt. Jag ska hålla utkik efter era inlägg. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.