Helgvisit i Stockholm

Förra helgen spenderades i vår vackra huvudstad – jag roade mig med att hälsa på släkt, vänner och ha det allmänt göttigt. Självklart hann jag även med lite shopping som ni kan spana in här nedanför.

Som jag saknar H&M Home-sortimentet i Göteborg … Men till den dagen då det behagar att dyka upp så är H&M-butiken på Drottninggatan ett måste vid varje Stockholmsbesök. Den här gången fick två ljusgråa linneörngott och årets snyggaste ljusstake följa med hem.

På Götgatan 78 på Söder hittar man Habitat, som tillsammans med Selected by R.O.O.M stoltserar med en inredningsbutik där jag säkerligen skulle kunna botanisera i timmar. Den här gången fastnade jag vid deras stora utbud av Nicolas Vahés produkter och en olivolja med smak av vit tryffel landade tillslut i shoppingpåsen.

Jag shoppar sällan kläder någon annanstans än på hemmaplan eftersom det kräver ett visst fokus för min del, som sällan infinner sig på bortaplan. Accessoarer är däremot inga problem och på Urban Outfitters hittade jag höstens mössa.

Jag känner en viss hatkärlek till halsdukar med fransar – jag kopplar samman dem med barndomen när man skulle viras in 75 varv innan man fick ge sig ut i snön och leka och eftersom den jädrans halsduken täckte större delen av överkroppen kunde man liksom inte vrida på huvudet utan fick flytta hela kroppen för att kunna se ur en ny vinkel. Nu när jag är vuxen behöver jag ju bara vira den 74 varv utan att någon kan säga något om saken, så den här gosiga historien från Gina Tricot slog jag till på. Eftersom prislappen ligger på 149 pix tror jag faktiskt att jag ska införskaffa den i fler färger.

Förrådet av duschfavoriten Moroccan Tea behövde fyllas på och fick sällskap av nya bekantskapen Belleville Bakery, en sötsyrlig historia som blir ett bra komplement de dagar man inte känner för mojito-doftande Moroccan Tea.

Snubblade över den här ringen på & Other Stories och kunde inte åka hem utan den. Jag kan verkligen rekommendera deras sortiment av smycken för den som är ute efter nätta och stilrena smycken. Den här ringen stack ut ur mängden genom att vara lite mer maffig, som gjord för mitt finger.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.