Redo för solens strålar

Förra årets vapendragare i kampen mot solens strålar kom från Hawaiian Tropic*, ett märke som har hängt med sedan barnsben. Men eftersom solskyddsprodukter bara ger huden ett garanterat skydd under ett år är det dags att kassera några av dem, så jag tänkte köra en kort recension av varje produkt innan vi skiljs åt. Den som vill få lite bättre koll på det här med UV-strålar, SPF och fotostabila solskyddsprodukter kan spana in ett tidigare inlägg som Therése har skrivit om vad man bör tänka på när man väljer solskydd. Jag har ljus hy, fräknar och har hyffsat lätt för att bränna mig, så i mitt fall är det ju högre SPF desto bättre som gäller. Jag är noga med att smörja in mig när jag vet att jag kommer vistas i solen en längre stund.

Protective Sun Lotion SPF50+ – Den här solskyddslotionen, som är berikad med vitamin C och E, har fått hänga med ut i Göteborgs skärgård några gånger och den har helt klart levt upp till sitt höga SPF eftersom jag inte har bränt mig de gånger jag använt den. Tyvärr täppte den igen porerna på vissa delar av kroppen och lämna ett gäng små plitor efter sig så vi kom inte helt överens. Klassisk solkrämsdoft med en touch av blommigt och kokos.

After Sun Cooling Aloe Gel – Aloe Vera är helt klart bästa boten för solbränd hud, den här varianten ska lugna huden med hjälp av Aloe Vera och ge näring med hjälp av botaniska extrakt och vitamin E. Den känns svalkande och jag gillar den milda doften, men personligen föredrar jag produkter med en högre koncentration av Aloe Vera för att vårda solskadad hud, vilket man brukar kunna hitta i hälsokost-butiker.

Sensitive Face Sun Lotion SPF30 – Min favoritsolkräm till nyllet! Den återfuktar, täpper inte till porerna och funkar utmärkt som bas under smink, den känn ungefär som en primer av det lite klistrigare slaget – perfekt för mineralfoundation. Jag har aldrig bränt mig när jag använt den här, men jag hade ändå gärna sett att man gjort en variant med SPF50 också för riktigt stekiga dagar. Det hade även varit fint om man skippat parfymen, men man kan ju inte alltid få som man vill. Jag har i princip använt upp hela flaskan eftersom jag kört på solkräm i ansiktet året om, vilket är ett strålande betyg. Therése har skrivit en mer utförlig recension där även hon hyllar den.

After Sun Moisturising Lotion – För den som vill ha en lite lättare after sun är det här ett trevligt alternativ, en lätt konsistens som går snabbt in i huden och lämnar den mjuk. Jag föredrar body butters av det lite fetare slaget när det gäller after sun så den här flaskan har inte fått så mycket kärlek. Dessutom skrämmer färgen mig en smula. Den har en doft som jag alltid har kopplat samman med Hawaiian Tropics produkter, flaskan påstår att den doftar tropisk frukt men det tycker inte riktigt jag. En god och fräsch doft är det i vilket fall.

After Sun Body Butter – Här har vi favorit nummer två! En tjock och go kräm som återfuktar ordentligt, svalkar skönt och luktar sommar. Jag har använt upp min burk under vintern eftersom jag gillar doften så mycket, den ger löften om sol och värme … Men vi snackar en överhängande kokosdoft så den som inte gillar kokos bör hålla sig borta från denna limegröna burk.

Silk Hydration Protective Sun Lotion SPF15 – Den här flaskan är ny för i år och jag har inte hunnit sätta den på prov ordentligt än. Men jag kan redan nu konstatera att den inte kommer bli så välanvänd eftersom det är för låg SPF för min del, den kanske åker fram när jag vill ta en promenad en solig dag men den kommer definitivt inte få följa med för en dag vid havet. Den har en mild behaglig doft och den tvåtonade effekten i krämen är ju lite fräsig.

Protective Dry Oil SPF6 – Sololja har aldrig varit min grej och SPF6 är på tok för lågt för att jag över huvud taget ska bemöda mig med att bekanta mig ordentligt med den här flaskan. Den lämnar en glowy yta på huden som visserligen är tjusig, men rejält med SPF är som sagt min melodi. Älskar dock doften hos Hawaiian Tropics sololjor så jag kan ju alltid sniffa på flaskan när jag känner för det.

Våra senaste solskyddsbekantskaper kommer från Vichy* och La Roche-Posay*. De testas just nu för fullt och mest intressant är helt klart de båda krämerna för ansiktet. Jag gillar att tuberna med solskydd för kroppen är på hela 300 ml, perfekt för solsemestern. Att man erbjuder ett högt SPF i sitt sortimentet känns som ett måste idag så tummarna upp till båda märkena.


english flag The top picture shows some sun care products that we tried out last year. Out of all of them the Sensitive Face Sun Lotion with SPF30 and the After Sun Body Butter became our two favourites. The Face Sun Lotion sits perfectly under make up and doesn’t clog the pores, it would have been nice though if they had skipped the perfume. The Body Butter is rich and cools of the skin while it moisturises, the coconut smell is summer personified. This summer we’re trying out some products from Vichy and La Roche-Posay. The sun care proucts for the face are particularly interesting and reviews are coming up. Love the fact that both brand sell their sun care products for the body in big bottles that contains 300 ml, perfect for the summer holiday.

3 Kommentarer

  • jag blev tipsad på apoteket om vichys solkrämer och köpte den med spf 50, tycker den är riktigt bra, funkar fint under smink utan att bli tjock, vit och kladdig under dagen så jag är nöjd! :)

    fick silk hydration i glossyboxen nu och tycker den luktar helt underbart..! plus att de skippat mineraloljan i den så det är ju kalas!

  • Heartcore skriver:

    Jag är helnöjd med min variant från som är anpassad för ansiktet, så Vichy levererar helt klart! Den luktar riktigt mumsigt :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.