Laura Mercier Secret Camouflage

laura mercier secret camouflage

Secret Camouflage från Laura Mercier är en favorit hos många makeupartister idag och har varit en stapelvara i min sminkväska de senaste två åren. Det är en ganska pricey historia på sina 350 kronor i svenska butiker, men jag gillar den här concealern såpass mycket att jag tycker att den är värd pengarna. Principen med den här lilla behändiga dosan är som ni kan se att man får två olika nyanser som man blandar ihop till en nyans som matchar den egna hudtonen perfekt. I sortimentet finns åtta olika varianter att välja på, jag har inte helt oväntat den allra ljusaste kombinationen SC-1, där den ena nyansen är überljust gulvit och den andra har en mer hudfärgad ton. Konsistensen kan upplevas torr i dosan, men när man jobbar in den i huden med fingrarna blir den härligt krämig och lättarbetad. Huvudsyftet med Secret Camouflage är att den ska täcka röda partier och dölja mindre roliga saker i stil med blemmor och pigmentfläckar, och i mitt fall gör den ett grymt bra jobb på alla fronter. Det jag gillar bäst är att den inte blir kakig eller ger ett ”spacklat” resultat och sitter på plats under hela dagen. Som concealer under ögonen är den däremot alldeles för tjock i mitt tycke.

laura mercier secret camouflage swatch

Längst till vänster har vi den gulvita nyansen, i mitten den hudfärgade och längst till höger har vi dem båda lite lätt mixade.

laura mercier secret camouflage

Mitt första exemplar av concealern, som tyvärr gick till sällare jaktmarker när hemmet brann upp, tog jag väldigt väl hand om och skopade alltid upp lite av varje nyans med botten av min pensel för att sedan blanda dem på handryggen innan jag applicerade den i nyllet. När jag införskaffade mitt andra exemplar tog latmasken vid som ni kan se och det funkar minst lika bra – jag plockar upp lite här och lite där och blandar sedan ihop färgerna direkt i ansiktet. Blir det för mörkt duttar man bara på lite ljust och vice versa. Det blir inte en lika vacker historia i dosan men den brukar ju faktiskt inte stå i rampljuset på det här viset.

Jag har haft det här exemplaret i cirka tio månader och som ni kan se har jag bara kommit halvvägs, man får mycket produkt i dosan och framför allt är den dryg som tusan. Ett måste i min neccessär helt enkelt.


Betyg? 5/5
Pris? 350 kronor
Var? Kicks, NK, vissa Åhléns City


english flag Secret Camouflage has become a staple in my makeup bag and without it I feel kind of lost. The consistency is a bit tricky to work with – it’s really dry while in the pot, but once you add some body heat and work with it you suddenly have a creamy formula that is super easy to apply and stays put throughout the day. I believe it’s too heavy to use under the eyes so for me this is a concealer which main purpose is to cover spots and neutralize my read areas – which it does beautifully. As you can see on the somewhat messy picture on the bottom I pick up a little bit of both colours on to my brush, apply it to my face, and then simlpy blend it together with my fingers until I have a colour that matches my skintone. It’s a bit expensive but in the end I think it’s worth every penny. On the bright side I’ve had mine for about ten months and have barely used up half of it, so you get a lot of product for your money. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.