Feta borsten levererar på längden

eyeko fat brush mascara

Jakten på den perfekta maskaran känns evighetslång. Jag har snubblat över ett fåtal som är i närheten, men än har ingen riktigt lyckats uppfylla alla mina kriterier för ren perfektion. Eyekos Fat Brush Mascara tillhör de där fåtalet som är snubblande nära, men inte riktigt tickar alla boxar. Jag har naturligt böjda och hyfsat långa fransar, generna var uppenbarligen på min sida på den fronten, så jag söker en maskara som inte tynger ner fransarna och ger lite extra volym. Längre fransar är därmed bara en trevlig bonus.

Fat Brush Mascara bygger på fiberteknik, kort och gott målar du alltså på fibrer på fransarna för att göra dem både fylligare och längre. Det är på längden som jag tycker att den här maskaran imponerar som mest. Volymen är inte så tokig den heller, men det är inte de där vrålfylliga partyfransarna man får med den här tuben. Maskaran sitter där den ska hela dagen och tynger inte ner mina fransar. Den är inte bäst i stan på att separera, men jag brukar gå efter med en gammal maskaraborste och separera eventuella klumpar. Fast så mycket klumpar blir det egentligen inte. Jag älskar dessutom förpackningen – den är smidig och gör att du får ut mesta möjliga produkt ur tuben, som förövrigt innehåller 8 gram. Jag tror att det här är en maskara som kommer återfinnas i min sminkväska under många år fram över.

Själva borsten är, precis som namnet antyder, rejäl. Snudd på enorm. Här huserar den bredvid gamla favoriten MaxFactors Masterpiece Max, som inte direkt har en liten borste. Till en början hade jag lite problem med att hantera Fat Brush, eftersom jag är van vid något mindre borstar målade jag i prinicip fransar och ögonbryn i ett enda svep. Men när jag hittat den rätta vinkeln visade den sig vara grym på att täcka varenda frans i en intensiv svart färg.

Mitt exemplar börjar sjunga på sista versen så bilden gör inte maskaran riktigt rättvisa. Två tunna lager upptill, en liten skvätt på de undre fransarna – där har vi mina vardagsfransar. Smackar jag på ett lager till snackar vi sådär lagom glammiga fransar. Spana in längden liksom!

Maskaran är vattenlöslig, vilket gör att man kan skölja bort den med varmt vatten. Jag är tvungen att gå efter med lite remover för enbart vatten klarar inte riktigt jobbet i mitt fall. Just eftersom den är vattenlöslig är det bra om removern är vattenbaserad, en oljebaserad remover innebär en enda röra.

 

Betyg? 4/5
Pris? 199 kronor i svenska butiker
Var? Kicks

 

english flag The search for the perfect mascara seems like an eternal quest. Eyekos Fat Brush Mascara places itself amongst my very few favourites – thanks to the fiber technology that delivers long lashes, an intense black colour and the fact that it stays where it should all day long without any downfall. The thing that’s lacking is that mega volume – it’s quite good but not enough to place Fat Brush at the top. 

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.