Skönhetsfavoriter just nu

Under det senaste halvåret har det inte hänt särskilt mycket i min skönhetsrutin, det har varit säkra kort både vad gäller hudvård och smink. Men ett fåtal nya favoriter har smugit sig in och samsas nu med gamla godingar – här har vi ett gäng produkter som jag sträcker mig efter lite extra mycket just nu.

The Body Shop Smoothing & Refining Body Scrub – Jag har tidigare haft noll koll på Body Shops spa-sortiment och är ingen skrubbfantast överlag, men den här tjusiga burken är numera ett måste i min dusch. Konsistensen är som grovkornig senap och färgen är inte långt därifrån heller, men den river gott och lämnar huden mjuk och go. Den syrliga citrusdoften väcker även en morgonzombie som mig till liv.

Kiehl’s Ultra Facial Cleanser – Kiehl’s storsäljande rengöring har hängt med sedan i höstas. Jag var rädd att den skulle torka ut min hy under vintern men det visade sig att den fungerade prima även då. Den är effektiv på att få bort sminket, rengör huden ordentligt och det har visat sig att den är snällare mot min hy än de rengöringsoljor som jag tidigare svurit vid.

Essie Pedal Pushers – Vanligtvis brukar våren i mitt fall innebära ett sug efter korall och aprikos på naglarna, men i år är det blågråa nyanser som lockat fram vårkänslorna och Pedal Pushers från Essies vårkollektion 2015 har redan gjort ett antal vändor på naglarna.

Jo Malone Blackberry & Bay – Under höst och vinter brukar jag bära ganska tunga och murriga dofter, men så fort solen värmer gott åker den här syrliga och fruktiga cocktailen på.

Davines Momo Hair Potion – Davines universalkräm för torrt hår är min bästa just nu. Den luktar mums, har en krämig konsistens och levererar ett mjukt och följsamt hår som känns välmående. Min kalufs har genomgått en ganska traumatisk resa färgmässigt de senaste månaderna – jag slingade håret och blev i princip blond, vilket så klart sliter något vansinnigt på håret, bara för att inse att jag inte trivs med ljust hår och tonade det kort därefter ljusbrunt. Momo Hair Potion rådde bot på det värsta frisset och torrheten som var ett faktum efter färgrundan.

Pixi Tinted Brilliance Balm i Baby Bare – Sminkmässigt är det som sagt enklast möjliga som gäller för tillfället, men då och då blir jag sugen på lite tjusiga vardagsläppar och då är det här färgade läppbalsamet från Pixi perfekt. Mjuka och snyggt rosa läppar kan man ju inte klaga på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.