24 timmar på Käringön

käringön hamn skärgårdFörra helgen spenderade jag och sambon 24 timmar på Käringön, en liten ö längst ut i havsbandet vid Orust, för att fira våra vänners bröllop och andas lite skärgårdsluft. Det var länge sedan jag var i Bohusläns skärgård men vi lovade varandra snabbt att det inte får dröja allt för länge tills nästa besök.

lupiner blommor trädgård skärgårdenEfter flera veckor med blåst och regn i Göteborg var det underbart att bara strosa runt i värmen och njuta av sommaren i all sin prakt. Jag dagdrömmer om att själv ha en sådan här trädgård en vacker dag, fingerborgsblommor är dessutom en av mina absoluta favoritblommor.

millami käringön butikÖn är ganska liten men det finns några butiker att botanisera i och flera mysiga caféer och restauranger.

corgi hund valpKäringön är helt fri från trafik (man får inte ens cykla!), men söta skärgårdshundar och katter fanns det gott om. Jag hade inte blivit förvånad om Tjorven och Båtsman hade dykt upp bakom en klippa.

käringön kyrka vigsel bröllopVigseln ägde rum i Käringön kyrka och brudparet var så fina att det var omöjligt att inte fälla en glädjetår.

skärgårdsbröllop käringönDärefter blev det skratt och dans natten lång!

käringön skärgård hamnenDagen därpå vaknade vi upp till skärgårdsidyllen med hesa stämmor och ömma fötter, men inte desto mindre glada för det.

fyr käringön havet skärgårdenDe sista timmarna innan det var dags att ta färjan tillbaks till fastlandet passade vi på att utforska ön.

fyr käringön havet skärgården utsikt vyAlltid på jakt efter den bästa utsikten!

rebecca minkhoff mini mac monki dressSkärgårdsoutfit: randig klänning från Monki, Mini Mac-väska från Rebecca Minkoff, Essie Sunday Funday på naglarna, guldigt armband (present från Sofia) och fejkbränna signerad St. Tropez.

En mycket bra helg helt enkelt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.