Konsten att hänga konst

poster pappersklämmor

Att hänga konst är verkligen en konst i sig. Beroende på hur man väljer att hänga upp en poster eller en tavla kan motivet att ge helt skilda intryck. Jag gillar att hänga upp posters så att papprets textur får synas för en mer levande känsla. Pappersklämmor är ett utmärkt sätt att hänga upp posters på och beroende på vilken typ man väljer kan det bli ett komplement i inredningen. Om pappret är lite tunnare kan man behöva en klämma med tyngd i, som de jag köpt i en butik med konstnärsmaterial. Annars brukar man hitta pappersklämmor i bokhandeln och just nu har Lagerhaus många varianter, som den här modellen i fina färger.

poster upphänhning pappersklämmor

Jag har spikat upp två små dyckerts att hänga de översta klämmorna på och Albus inspekterar att upphängningen blir rak. Postern är Blomster av Jonna Fransson  som passar perfekt i vårt sovrum.

poster byxgalge

Här har jag använt mig av två byxgalgar som hängde oanvända i garderoben. På en nedersta galgen har jag helt enkelt skruvat loss hängaren, enkelt och billigt! Byxgalgar finns i många olika varianter, med eller utan klämmor, i trä eller metall – välj en variant som kompletterar postern eller skapar kontrast. City & Colour-postern har jag fått från Sofia, vill man lyssna på låten Two Coins kan man göra det här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.