OM OSS & BLOGGEN

heartcore_blogg

Heartcore.se har funnits på nätet sedan början av 2009 och startades som en renodlad skönhetsblogg. Bakom tangentborden sitter Sofia Wallqvist och Therése Kristiansson, två utbildade kommunikatörer från Göteborg. Efter att ha grävt djupt i det ytliga i över sex år bestämde vi oss för att det var dags att blanda in nytt innehåll. Vi vill dela med oss om allt som gör oss glada, oavsett om det handlar om skönhet, inredning, böcker eller resor. Heartcore är ett digitalt livsstilsmagasin och vi hoppas att ni ska hitta inspiration och nya idéer.

d680b4304326f1023d0c014892438c0fMer om Sofia

Är 27 år, arbetar med heminredning och bor i en mysig 50-talslägenhet strax utanför Göteborg. Är besatt av vackra golv och lever efter mottot att man aldrig kan ha för många lampor. Jag fungerar inte riktigt som jag ska innan dagens första kopp kaffe, slukar dystopiska trilogier som om det inte fanns någon morgondag och har sminksamlingen utspridd i hela lägenheten för att ingen ska inse hur omfattande den faktiskt är.

cdf41eb1c4303b11a4e7a4dc2f61c1a4Mer om Therése

Är 27 år och bor i en 20-talslägenhet i Göteborg tillsammans med min sambo och vår ragdoll Albus. Är ständigt på jakt efter loppisfynd och dagdrömmer om olika inredningsprojekt. Gillar kaffe, att resa och gå på spelningar. Vågar jag inte längre räkna hur många nagellack jag äger och har aldrig tillräckligt med plats på hudvårdshyllan.

5 SNABBA MED HEARTCORE

Om ni är nyfikna på att veta mer om oss och Heartcore kan ni spana in våra svar på några av de vanligaste frågor som vi har fått under årens lopp.

Vad betyder 'Heartcore'?

Begreppet Heartcore brukar beskriva en viss musikstil som blandar klassisk hardcore-musik med melodiska inslag. När vi tänker på Heartcore tänker vi mer på den ordagranna översättningen, något som ligger en varmt om hjärtat.

Hur kommer det sig att ni startade Heartcore?

Vi har alltid tyckt om att skriva och fotografera och att starta en blogg kändes som det perfekta uttrycksforumet för oss. Anledningen till att temat från början blev just skönhet var att vi båda hade börjat intressera oss för smink och hudvård under gymnasiet. Vi älskade att botanisera bland skönhetsdiskarna tillsammans och började att leta efter inspiration och tips på nätet. Efter att ha hittat ett gäng av de skönhetsbloggar som fanns kände vi att vi själva ville göra något kreativt av vårt nyfunna intresse – Heartcore blev resultatet. Sedan dess har vi funnit nya intressen vilket Hearcore nu speglar.

Hur länge har ni känt varandra?

Vi har känt varandra ända sedan lågstadiet och har sedan dess varit mer eller mindre oskiljaktiga. Vi är väldigt lika som personer och det var nog därför det klickade så bra mellan oss från första början, att vi dessutom har många gemensamma intressen har gjort att vi har upplevt många äventyr tillsammans.

Vad har ni för vision med Heartcore?

Vi har inga mål uppsatta på papper, men självklart vill vi fortsätta utvecklas som skribenter och göra Heartcore så bra som möjligt. Vi prioriterar alltid kvalitet framför kvantitet och vill att våra läsare ska få ut så mycket som möjligt av våra inlägg. Det vore så klart kul om Heartcore skulle nå ut till fler och synas även i andra forum i framtiden.

Vad har ni pluggat?

Vi är utbildade kommunikatörer med en fil. kand. i Medie- och kommunikationsvetenskap (MKV) från Göteborgs universitet i bagaget. Vårt gemensamma examensarbete 'Det finns ju inte en käft som skulle betala för att läsa en blogg' handlade om bloggverksamheten på svenska nättidningar och för den intresserade finns uppsatsen att läsa på JMG:s hemsida. Utöver våra studier inom MKV har vi var för sig läst spridda kurser i statsvetenskap, psykologi och företagsekonomi. Dessutom har vi båda läst en termin medieteknik på Södertörns högskola i Stockholm.

Senast uppdaterad: 21 april 2015